CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi için adaylığını açıklayan CHP Ordu eski İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri görevlerinde bulunan, Demokrat Ordulular Platformu Başkanı Cemil Can Dinç, ilçe binasında düzenlediği toplantıda hedeflerini anlatarak, “Sorgulanabilir, denetlenebilir, şeffaf bir yönetim için adayım” diyerek partililerle biraraya geldi.

Saygı duruşu ile başlayan ve Cemil Can Dinç’in hayatını konu alan video gösteriminin ardından adaylık açıklamasını yapan Dinç, partililerle kucaklaşarak, delegelerden destek istedi.


“Tek umut noktası  Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Halkın dirlik, birlik ve barış içinde bir Türkiye için tek umut noktasının Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Cemil Can Dinç, “Partinin geleceğe, gelecekte de  iktidara ve bununla bağlantılı olarak halkı yeniden huzur, refah, barış ve sevgi dolu günlere taşıyacak kadroları belirlemek gibi önemli bir yetki sizlerin elinde” diyerek delegelere seslendi. “Hepimizin sorumluluğu kendi kapımızın önüyle başlıyor” diyen Dinç, “Genelde mücadeleyi inşa edecek olan kuvvet yerelde güçlenmiş, örgüt yapısı ve örgütüyle uyumlu, içiçe, diyalog halindeçalışan İlçe, İl ve Genel Merkez yönetimleriyle oluşacaktır” diyerek konuşmasına devam etti.


“Küçükçekmecede solu ve solcuyu yeniden iktidar yapmak için adayım”

13 yıl öncesine kadar ‘Solun Kalesi, Solcu İlçe Küçükçekmece’ olarak anılan ve sağ siyasetin seçim kazanma hayalini bile kuramadığını iddia eden Cemil Can Dinç, “Küçükçekmecede solu ve solcuyu yeniden iktidar yapmak için İlçe başkanlığına adayım” dedi.

“Ülke geleceğine şekil verecek kadroları oluşturma sorumluluğu ve yetkisi örgütündür”

Büyük bir mücadelenin kendilerini beklediğini, mücadelede başarının yolunun halkla dayanışma içinde, örgütle iç içe ve paylaşımcı bir yönetim anlayışından geçtiğini ifade ederek konuşmasına devam eden Dinç, parti örgütünün ülke geleceğine şekil verecek kadroları oluşturma sorumluluğunu ve yetkisini de örgüte verdiğini söyleyerek, “Aldığınız bu yetkiyi kullanırken özgür iradeniz ve ideolojik birikiminiz doğrultusunda karar vereceğinize şüphe yoktur.Bu süreçde bizlere düşen görev partimizi yerelden genele iktidara taşıyacak kadroların göreve getirilmesi konusunda sorumlu davranarak tercihimizi kullanmamız gerektiğidir” diyerek hedeflerini anlattı.


“Kongre iktidarını değil, halkın iktidarını tesis etmek için adayım”

Sadece seçim döneminde değil, hergün seçim olacakmış gibi hazırlıklı bir yönetim olacaklarını, işde, okulda, kahvede, sokakta, hayatın her alanında siyaseti sürekli kılmak ve süreci örgütlemek için var güçleri ile çalışacaklarını ifade ederek, “Makama bağlı değil, sokağa endeksli bir çalışma için, kongre iktidarını değil, halkın iktidarını tesis etmek için ilçe başkanlığına adayım” dedi.

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğü ve adaletini tartışmam bile”

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularına da cevap veren Dinç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerekliliğine inandığını söyleyerek, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğü ve adaletini tartışmam bile. Parti Meclisi’nde  yanlışlıklar var bunu kabul ediyorum ama bu suçu Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlamayı doğru bulumuyorum. İşte burada bizlere iş düşüyor. Seçimlerimizi doğru yapalım, örgütlenme modelimiz guruplaşmak, mezhepçilik ve benim adamım mantığı ile değil, sorgulanabilir, denetlenebilir ve şeffaf bir örgütlenme modeli ile belirleyelim” diyerek açıklama yaptı.


“2019’da bu parti seçim kaybederse bunun suçlusu ‘400 Delege’dir”

Yaklaşık 10 bin üyesi olan CHP Küçükçekmece İlçe Örgütü’nün 7 bin üyesinin daha ilçenin yolunu bilmediğini söyleyen Dinç, “Sorun neredeyse orada ve oranın insanları ile çözüm bulan bir yönetim şekli ile siyaset yapılmalıdır. Biz birlikte olursak 2019 seçimlerinin temelini hep birlikte atarak, inşaata başlar ve inanıyorum ki 2019’da başarırız. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, 2019’da bu parti seçim kaybederse bunun suçlusu ‘400 Delege’dir. Bu ilçenin, bu ülkenin geleceğinden sorumlusunuz arkadaş” dedi.


“Delegasyon sisteminden şikayet eden siz çoğunluğun adayıyım”

 “Delege Ağları olduğu sürece, bu partinin iktidarı zor” diyerek serzenişte bulunan ve delegasyon sisteminden sikayet eden üyelere cevap veren Can Dinç, “Hiç bir pazarlığın ve guruplaşmanın içinde değilim, olmayacağım. Delegasyon sisteminden şikayet eden siz çoğunluğun adayıyım. Örgütün iradesinden başka hiç bir güvencem yok” diyerek, projelerini soran örgüt üyelerine cevap verdi.


“Herkes CHP için bir çift ayakkabı eskitecek”

 “Projem yok, projelendirdiğim düşüncelerimi hayata geçirmek için sadece sürece ihtiyacım var” diyen Cemil Can Dinç, “İllede proje istiyorsanız, herkes CHP için bir çift ayakkabı eskitecek arkadaşlar. Her üye, bir aileye giderek ikna edecek. Bunun projesi yok süreci var ve bu süreci sizden istiyorum” diyerek toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi