Düzenlenen kahvaltıya çok sayıda gazetecinin yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, HDP’nin Beylikdüzü ve Esenyurt ilçe yöneticileri de katıldı.



“HEDEF GÖSTERİLDİM”

Çetin Yılmaz, ülke gündemini en iyi bilenlerin basın emekçileri olduğunu vurgulayarak, “Toplumun çıkarlarını bireysel çıkarların önünde tutarak bir adım öne çıktım. Canı yananın eli ağır olur derler. Musa Anter'lerin, Uğur Mumcu'ların, Metin Göktepe'lerin katledildiği tarihimizle yüzleşmek zorundayız. Benim de HDP'yi seçmemdeki etkenlerden biri özellikle Kobani direnişlerinde Esenyurt'ta yaşananları duyurmamdan sonra bir seçilmiş tarafından hedef gösterilmem olmuştur. O dönem ben bir gecede evimi taşımak zorunda kaldım; ama bu benim için yolun başlangıcıdır. Bundan sonra da aynı yolda yürümeye devam edeceğim” dedi. HDP'nin barajı geçmesinin Türkiye için önemli bir mihenk taşı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Belki de 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin alacağı oy oranı Türkiye halklarının kazanım oranı olacaktır” şeklinde konuştu.




“ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ VE HAK MÜCADELESİNİN NEFERİ OLACAĞIM”

HDP Genel Merkezi tarafından İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı olarak görevlendirildiğini belirten Gazeteci Yılmaz, sıralamanın önemsiz olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Partimin bana verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağım. Türkiye halklarının özgürlük, demokrasi ve haklar mücadelesine bir ışık da ben tutabilirsem, bundan onur duyarım. Halkların Demokratik Partisi yöneticilerimizce, İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olarak görevlendirildim. Onur saydığım bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağım. HDP adına “Edirne’den Kars’a mesaj; Selo geliyor yavaş yavaş” demek için İstanbul 3. Bölge'de bir nefes de ben olacağım” dedi.



KENANOĞLU: EŞİTLİK OLMADAN KARDEŞLİK OLMAZ


Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ise “Eline sazı alan kardeşlikten bahsediyor. Kürtler bizim kardeşimiz, Aleviler bizim kardeşimiz diyor. Yok böyle bir hikaye. Kardeşlik ancak hakla, hukukla, adaletle olur. Eşitlik olmadan kardeşlik olmaz. Siz evinizde çocuklarınıza eşit davranmıyorsanız, bir zaman sonra onlar arasında huzursuzluk, kavga çıkar. sonuçta da birisi o evi terk eder. Bu, ülke için de geçerli. Eğer eşitliği sağlamadığınız takdirde o ülkeyi birileri terk etmek isteyecektir. Bu nedenle bölücü olan bizim ülkemizin yasalarıdır. Yasalar eşitlikçi olmadığı için bu ülke 90 yıldır bölünme korkusu yaşıyor” diye konuştu. HDP'nin Türkiye'nin şemsiye partisi olduğunu söyleyen Kenanoğlu, “7 Haziran'da Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk meclisi gibi bir meclis oluşturduk. Ama elde ettiğimiz bu başarı Saray’ın korkulu rüyasıydı ve rüya gerçekleşti. HDP sadece barajı aşmakla kalmadı; yüzde 13 oy alarak AKP'nin de tek başına iktidar olmasını da engelledi. 1 Kasım seçimlerinde HDP daha da güçlenerek çıkacak ve bu ülke koalisyonla, ortaklaşma kültürüyle yönetilecek” ifadelerini kullandı.

Senay BADUR- Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi