Wow Otel’de düzenlenen geceye Milletvekillerinden M. Akif Hamzaçebi, Zeynel Emre,İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve il yöneticileri, eski İl Başkanı Cemal Canpolat, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, PM Üyesi Gülizar Emecan, Gökçe Gökçen, bazı meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, sendika temsilcileri, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yaparak katılımcıları selamlayan İlçe Başkanı Selçuk Biber, 24 Haziran seçimlerinden bahsederek, hep birlikte omuz omuza tek adam rejimine dur diyeceklerini söyledi. 2002 yılında iktidara gelen Ak Parti’nin, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele etmek için 3Y ile geldiğini, bu gün yaşanan durumun ise tam tersi olduğunu belirtti. CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, “Türkiye de demokrasi ve egemenlik sorunu var” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları, sendikalar, görsel ve yazılı medya dahil pek çok alanda demokrasinin yok olduğunu, iki yıldan beri devam eden OHAL sürecinde, KHK’lar la ülkeyi yönettiklerini, laikliğin ve dini ögelerin yok olmaya yüz tuttuğunu da belirten Biber, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, egemenliği saraydan alıp halka vermiştir. AK Parti iktidarı ise halktan alıp, saraya yani kendisine veriyor. Bize düşen liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu önderliğin de, millet ittifakımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce ile birlikte elimizi taşın altına koymaktır. Bu şartlarda seçime giden bir ülke de iktidara gitmemiz lazım” dedi.

Türkiye’de sosyal yardım adı altında iktidarın 30 Milyon lira yardım ettiğini ve karşılığında da 22 Milyon oy aldıklarını ve bu oyları kendi rezervlerinde tutmak için vatandaşı ekonomik olarak kendilerine mahkum ettiklerini belirten Biber, “Kapı kapı gezerek yaşanan süreci halka anlatmak boynumuzun borcudur. Gecemize katılan, mücadelemize omuz veren tüm dostları saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

KAFTANCIOĞLU “HERKES BEN NE YAPABİLİRİM DİYE KENDİSİNE SORMALI”

Geceye katılan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da, gerçeklerin ortada olduğunu ama umudun, inancın ve mücadelenin tam olduğunu belirterek, 25 Haziran sabahı aydınlık bir Türkiye’ye uyanabilmek için, kimsenin görev beklemeden kendisine “Ben ne yapabilirim” diye sorması gerektiğini söyledi.

“Tek yapmamız gereken inancımızla çalışmak” diyen Kaftancıoğlu, “Aydınlık ve nefes alınabilir bir Türkiye için görev beklemeden zafer şarkılarını hep birlikte söyleyeceğiz. O gün buluşmak üzere” diyerek gecede emeği geçen örgütüne teşekkür etti.

HAMZAÇEBİ, “İNSANLARIN GELECEK UMUTLARINI SÖNDÜREN BİR İKTİDAR”

Eski bir Bakırköylü olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’de iktidara giden yolda düzenlenen bu tür gecelerin birlik, beraberlik ve dayanışmanın göstergesi olduğunu söyleyerek, Bakırköy İlçe Yönetimi’ne teşekkür etti.

Ülkeyi yöneten iktidarın ekonomiden hukuka, terörden dış politikalara, eğitimden sosyal politikalara kadar insanımızın hayat alanlarını etkileyen tüm alanlara müdahale ettiğini belirten Hamzaçebi, “16 yılın sonunda insanların gelecek umutlarını söndüren bir iktidar var karşımızda” dedi.

“Ülkeyi tek adam olarak yöneten Cumhurbaşkanı’nın kişisel ve siyasi hırsları, bir türlü sona ermeyen ayrımcı kutuplaştırıcı dili ne yazık ki toplumumuzu bir arada tutan dayanaklarını yıkmıştır” diyen Akif Hamzaçebi, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin aydınlık geleceğini kurmaya talip olmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde kurduğumuz ittifak, iktidar partisinin bütün ezberini bozmuştur. Onun karşısına çıkan millet ittifakı o tek adama TAMAM diyecektir” ifadeleri ile, ülkenin aydınlık günlere olan inancının tam olduğunu belirtti.

Gece de sahne alan Gizem Coşkun ve saz ekibinin ardından, Erdal Bayrakoğlu’nun şarkılarıyla halay çeken partililer, hep birlikte söyledikleri İzmir Marşı ile geceye son verdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi