Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı seçimi öncesi Botanik Park’ta düzenlediği kahvaltılı toplantıda sandık görevlileri ile bir araya geldi. Seçimde çıkabilecek herhangi bir usulsüzlük veya hukuki sorun karşısında sandık görevlilerinin neler yapması gerektiği hakkında bilgi veren Sait Yücel, Bakırköy’de sandıklardan büyük uzlaşı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak çıkaracaklarına emin olduğunu söyledi.




'İnancımız da, desteğimiz de tamdır'


Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıya milletvelilleri, il ve ilçe yöneticilleri, bazı parti meclis üyeleri, yüksek disiplin kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, seçim sandık sorumluları ve okul avukatları da katıldı.
Yüzde 70’e yakın bir oy alarak Belediye Başkanlığı'na seçilen Bülent Kerimoğlu, yüzde 80 gibi bir oyla Ekmeleddin İhanoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacaklarını söyledi. Gönüllülük esası ile ülkenin geleceği ve bütünlüğü için çalışan, direnen örgütüne teşekkür eden Kerimoğlu, "Dirliği, birliği, huzuru temsil eden büyük uzlaşı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’na inancımız da, desteğimiz de tamdır" dedi.

'Bu ülke demokratikleşiyor'






Seçim çalışmaları nedeni ile ilçelerde halkla buluşan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da toplantıya katılacağını öğrenen Kerimoğlu, bu süpriz ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek; "Büyük Uzlaşı adayımızın toplantımıza katılmasından son derece mutlu oldum, onu Bakırköy sınırları içerisinde ağırlamaktan onur duyarım" dedi.

Kerimoğlu, "Bu ülke demokratikleşiyor. Ergenekon, Balyoz davaları ile bu ülkenin onurlu insanlarını yok etmeye kalkıştılar. O gün direnen insanlarımız bizim onurumuzdur. Ve biz o gün olduğu gibi, bu gün de Cumhuriyet Halk Partisi olarak haksızlığın, onursuzluğun karşısında, insan haklarının peşinde olacağız" dedi.





'Bir kriz daha görürsek ülke çöker'

Toplantıya katılarak partilileri selamlayan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye’nin Pehlivana değil, hakeme ihtiyacı var” dedi. Partili birinin Cumhurbaşkanı olamayacağını belirterek, kendisini aday gösteren MHP ve CHP’nin tarihi bir uzlaşma yaptığını ifade eden İhsanoğlu; "Biz krizi bir defa gördük ekonomi çoktü, bir daha görürsek ülke çöker. Gençliğimizde sağ-sol, kominist-faşist gibi bölünmelerle çok acılar çektik. Çok sayıdaz gencin hayatı bitti. Ve o günün zıt iki partisinin bu gün uzlaşması tarihi bir olaydır. Bize destek verdiğini açıklayan diğer parili arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Destek verdiğini açıklamayan partili veya partisiz herkesin desteğini de bekliyorum" diye konuştu.

Siyasi Zirve Uzlaşısını tabana yayan bu hareketin yarın sandığa yansıması için çalışmalarının sonuç verceğine inandığını söyleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, “Çıkan ekmek huzurumuzun sembolüdür. Türkiye’de ekmeğimizin büyümesi için bir adımdır, ekmeğin ve huzurun bölüşülmesi içinde bize düşen dilimleri arttırarak paylaşmaktır" dedi.




'İçişleri Bakanlığı baskı yapıyor'

Ajansların Cumhurbaşkanı seçimlerinde seçim sonuçlarını verme çalışmalarını engelleme girişiminin faşist ve diktatöryal bir tavır olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren İhsanoğlu, “Çalışmaları engellemek için, İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile 81 il emniyet müdürüne şifayen talimat verdiği yönündeki tepkiler büyüyor. Böyle bir iddia bizim demokrasi, insan hakları ve medeni ülkeler seviyesinde oluşumuzun altına döşenmiş bir dinamittir. Böyle bir şey yapıldıysa sorumluları mahkemeye verilecek ve biz de takipçisi olacağız. Zaten yapılan baskı ayyuka çıktı. Türkiye nereye gidiyor arkadaşlar? Türkiye’nin 3. Dünya ya döndürülme projesimi var” ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu.


Selvi SARITAÇ

Editör: Haber Merkezi