Divan Başkanlığına 2014 CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Mustafa Fazlıoğlu’nun yaptığı kurultayda blok liste önerisi oy çokluğu ile kabul edildi.


CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığına geçmiş dönem ilçe başkanı Metin Doğan ve Tacettin Akdağ aday oldu. Açılış konuşmasını yapan mevcut ilçe Başkanı Barbaros Doğruel, başarılı bir seçim geçirmediklerini, fakat 7 Haziran sonrası farklı bir seçim tablosu ile vatandaşların ekonomi ve terör korkusu içine sokularak beklenmeyen bir sonucun çıktığını ifade etti.

Faaliyet ve Bütçe raporlarının okunmasının ardından söz alan delegelerden, geçmiş dönem Belediye Başkanı Hasan Yılmaz, geçmiş dönem meclis üyesi Mehmet Koç, eski İlçe Başkanı Metin Gazioğlu’da Metin Doğan’ın başarılı olmadığını ve desteklemeyeceklerini açıkladılar.


Delegelerin konuşmasının ardından konuşan Başkan Adayı Metin Doğan “Benim künyemde Atatürk’e, Cumhuriyet’e sahip çıkmak yazar, yüreğimde CHP sevgisi yatar. Onun için bugün buradayım” dedi.

“Bu parti Atatürk’ün kurduğu, kurtuluş savaşı vermiş, TBMM’yi açmıştır. Bu partiyi sandıkla ölçmek kimsenin haddi değildir” diyerek, kadın ve gençlik kolları seçimine hiçbir müdahalede bulunmayacağını söyledi.

Metin Doğan’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Tacettin Akdağ, CHP’nin Zeytinburnunda  başarılı bir sonuç elde edemediğini, bunun için de taze kanın gerekli olduğunu ifade ederek, delegelerden destek istedi.


343 delegenin oy kullandığı kongrede Metin Doğan 257, Tacettin Akdağ 79 oy alırken, 7 oyda geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü 35.Olağan Genel Kurulunda Metin Doğan’ı yeniden ilçe başkanı seçti. Sonuçların ardından Divan Başkanı Fazlıoğlu her iki adayı da kürsüye davet ederek, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi, delegelere teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içinde hedeflerini belirleyeceklerini, kongrenin kaybedeni olmadığını, demokrasi yarışında CHP’nin kazandığını ifade etti.

 İlçe Yönetim Listesi:

1-    1-Barbaros Doğruel, 2- İsmail Terzi, 3- Asım Güven, 4- Hasan Ali Hayıroğlu, 5- Derya Akkılıç, 6- Suna Atma, 7- Sibel Öztürk, 8- Gülnür Kodaş, 9- Gül Deniz Erbaş, 10- Selim Arslan, 11- Süleyman Çiftçi, 12- Bülent Kara, 13- Kemal Çınak, 14- Şaban Şentürk, 15- Güngör Arslan, 16- Seçkin Sağnak,

İl Delegeleri:
1-    Abbas Akbaş, 2- Özgür Aydın, 3- Sadettin Ulubay, 4- Belma Akyüzoğlu, 5- Osman Cankurtaran, 6- Özgür İbrahim Birgün, 7- Gül Deniz Erbaş, 8- Gönül Kayam

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi