DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş,"747 şube ve 15 bine yakın çalışan ile faaliyet gösteren bankamızın aktifleri 20. yaşımızı kutladığımız 2017’nin ilk yarısında yıllık yüzde 24 artarak 147 milyar TL’ye ulaştı, net karı ise yüzde 32 yükselerek 1 milyar TL’yi geçti." açıklamasında bulundu.

Denizbank'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ateş, bu yılın ilk yarısında DenizBank'ın yıllık olarak konsolide bazda mevduatının yüzde 33'lük artış ile 100 milyar liraya, toplam kredilerinin yüzde 26'lık artış ile 135 milyar liraya, müşteri sayısının ise 11 milyon kişiye ulaştığını bildirdi.

Ateş, bu yıl DenizBank'ın 20. yaşını kutladığına işaret ederek, 1997 yılında başladıkları yolculuklarında öncelikli motivasyonlarının her zaman faaliyet gösterdikleri coğrafyaya ve topluma değer katmak olduğunun altını çizdi.

Bugün itibarıyla 3. Havalimanı, Kıbrıs Barış Suyu ve Sağlık Bakanlığı'nın önemli PPP projeleri gibi işlere en büyük finansman sağlayan özel banka konumunda bulunduklarını aktaran Ateş, şunları da kaydetti:

"KOBİ'lerin Türkiye ekonomisindeki yeri ve etkinliğini artırmayı sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. 1,4 milyonu aşkın KOBİ'ye doğrudan sağladığımız finansal destekle son üç yıldır bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdük. Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı kredi hizmetini 2017 yılının ilk yarısında tüm DenizBank şubelerinde KOBİ'lerin kullanımına sunmaya devam ettik. KOBİ'lerin düşük maliyetler ile finansmana erişebilmeleri amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KGF ve Ziraat Bankası işbirliğinde hayata geçirdiğimiz 'Nefes Kredisinden', 2017 ilk yarı itibarıyla yaklaşık 12 bin banka müşterisi faydalandı. KOBİ'ler, KGF teminatlı krediler ile birlikte 9 milyar liralık kredi ile desteklendi."

-"3 milyar dolarlık kredi ile turizmde öncü konumumuzu sürdürüyoruz"

Hakan Ateş, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu her alanda aktif biçimde var olmayı sürdürdüklerini bildirdi.

Öncüsü oldukları tarım sektöründe 1,1 milyonu aşan üretici müşteri, 10 milyar lirayı aşan tarım kredisi ve özel bankalar arasında yüzde 40'lık pazar payı ile DenizBank'ın liderliğini yılın ikinci çeyreğinde de sürdürdüklerini aktaran Ateş, tarım alanında teknolojiye yatırıma da büyük önem atfettiklerini dile getirdi.

Ateş, bankacılık hizmetini üreticiler için daha erişilebilir kılmak üzere tabletler ile üreticileri tarlalarında ziyaret ettiklerini, DenizBank şubelerini Türkiye'nin dört yanında köylere taşıdıklarını vurguladı.

Diğer yandan 3 milyar dolarlık kredi ile turizmde öncü konumlarını sürdürdüklerine işaret eden Ateş, sektörün yaşadığı zorlukları aşmak için tüm kaynakları ile yatırımcıların yanında yer aldıklarını belirtti.

Ateş, dijital dünyanın olanaklarını iş süreçleri ve müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak üzere kullandıklarını ve bu stratejinin, son dört yıldır uluslararası arenada pek çok ödülle taçlandığını belirterek, "Teknolojik altyapımızı insan kaynakları süreçlerimize entegre etmeye de özellikle verimlilik anlamında büyük önem atfediyoruz. Bu yaklaşım ile son olarak İngiltere'nin saygın organizasyonu HR Excellence Awards 2017'de, 'En İyi Uluslararası İnsan Kaynakları Stratejisi' ve 'En İnovatif İnsan Kaynakları Teknolojileri' kategorilerinde birincilik ödülünün sahibi olduk." değerlendirmesinde bulundu.

-"Görünen Adam isimli internet dizisini hayata geçirdik"

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Ateş, bankanın dijital dünyadaki varlığını bir adım öteye taşımak ve yeni jenerasyon ile bağını kuvvetlendirmek için sektörde bir ilke imza atarak "Görünen Adam" isimli internet dizisini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Böylece bir finans kurumunun televizyon reklamlarında kullandığı karakterin, ilk defa internet dizisinde senaryoya entegre edildiğini aktaran Ateş, "Bankamız yeni neslin temsilcileri olan, geleceğimizi şekillendirecek Z kuşağı ile ilişkisini geliştirmek üzere yepyeni bir alana yelken açtı. 10 bölümü tamamlanan ve 18 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaşan diziye ilişkin aldığımız dönüşler sevindirici." ifadelerini kullandı.

Ateş, DenizBank Yatırım Hizmetleri müşterilerinin yatırım ve tasarruf ihtiyaçlarına yönelik çözümleri için de benzer bir stratejiden yola çıkarak, günlük hayatın içinden, sıcak, samimi öyküler etrafında kurguladıkları beş filmin iletişimini sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiklerini ve son derece olumlu geri bildirimler aldıklarına işaret ederek, bu yöndeki çalışmalarının gelecek dönemde de devam edeceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi