Gazeteci Tuncay Dağlı’ya SAMA-DER’in faaliyetleriyle ilgili özel açıklamada bulunan Serhan Bilgen, “Güzel şehrimiz Malatya’nın başta kayısı olmak üzere pestil, sucuk, cezerye, pekmez, peynir gibi birçok yerel ürününün tanıtımını yapıp, Sarıyerlilerle buluşturmanın çabası içindeyiz. Bunun için özel organizasyonlar planlıyoruz. Bizim için turizme yerel anlamda katkı sağlamak, hemşericilikten çok, Sarıyerlilik bilinciyle hareket etmek daha önemli. İstanbul doğumlular dahil olmak üzere 30 binin üzerinde Malatyalı hemşerimiz var. Bölgesel ayrımcılığa meyil vermeden, toplumsal birliktelik içinde yaşamayı hedefliyoruz. İlk hedefimiz ise derneğimiz için yeni bir lokal oluşturmaktır. Şuan bunun çabası içindeyiz. Hemşerilerimizin özel günlerde çok amaçlı lokalimizde buluşmasını ve kaynaşmasını sağlayıp, sosyal etkinlikler düzenlemelerine imkan tanıyacağız” dedi.
“İNSANLARIN KONUT EDİNME HAKKINA SAYGI DUYUYOR VE BUNUN İÇİN MÜCADELE DİYORUZ”
Sosyal yaşama, kültürel etkileşime, kentsel projelerin geliştirilmesine, konut ve kentsel dönüşüm sorunlarına bütüncül olarak yaklaştıklarını söyleyen Bilgen, insanlar için yaşamsal önemi bulunan konut edinme hakkının herkes tarafından kullanılması için destek verme konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Bilgen, bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşmeler yaparak, altyapının oluşması için mücadele ettiklerini vurguladı.
“SİYASET DÜNYASINDA ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ VE BAKAN HEMŞERİMİZ VAR”
Sarıyer’de çok sayıda Malatyalı yaşadığını, ayrıca birçok eski bakan ve akademisyenin ilçede ikamet ettiğini söyleyen SAMA-DER Başkanı Serhan Bilgen şöyle devam etti:
“İlçemizde yaşayan, devlette görev almış bürokratların yanısıra, işadamları, siyasetçiler, yazar ve bilim insanlarımız var. Ayrıca mevcut hükümette görev alan bakanlarımız var, onların çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. Hemşerimiz olan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi’ye görevinde başarılar dileriz. Ayrıca İstanbul’dan 10’a yakın milletvekili ile iki de bakan hemşerimiz bulunuyor. Siyasetteki bu mevcut potansiyelimizi ortak güce dönüştürme arzusundayız. Bu nedenle politik arenada aktif olan hemşerilerimizin, derneğimizin yanında olmalarını bekliyoruz. Hemşerimiz olan CHP Genel Başkan Yadımcısı Veli Ağbaba’dan ise büyük destek görüyoruz, kendisine şükran duygularımı iletmek istiyorum. Bu arada öğrencilerimize burs vererek eğitimlerine katkı sağlayan Malatya Eğitim Vakfı Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanlarımızdan Metin Emiroğlu’na da desteğinden dolayı çok teşekkür ederim.”

“ÜYE SAYIMIZI DAHA ARTIRACAĞIZ”
Aktif bir sivil toplum örgütü olan SAMA-DER’in Sarıyer Belediyesi’nin çalışmalarını da çok yakından takip ettiğini vurgulayan Serhan Bilgen, “Derneğimizin üyesi şu an için 300’ün üzerinde. Daha da artırmayı düşünüyoruz. Fakat maddi imkanlarımız şimdilik bu kadar sayıdaki üyeye hitap etmemize olanak tanıyor. Güçlendikçe üye sayımızı da artıracağız. Bu nedenle Malatyalı hemşerilerimizden derneğimize destek olmalarını bekliyoruz. Amacımız, Sarıyer Malatyalılar Derneği’ni biran önce atağa geçirmek ve yapmayı düşündüğümüz projelerimizi gerçekleştirmektir” dedi.

SAMA-DER, MALATYA VE MALATYALILARLA YAKIN DİYALOG HALİNDE
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin (MASTÖB) yönetiminde görev aldığını ifade eden Serhan Bilgen, Genel Başkanlığını Adil Gevrek’in yaptığı bu STK oluşumundan büyük destek gördüklerini belirterek, “Aynı zamanda Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanlığını yapan sayın Adil Gevrek’e yanımızda olup, desteklerini esirgemediklerinden dolayı minnettarız. Kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.
SAMA-DER’in de, Genel Başkanlığını Durmuş Yılmaz’ın yaptığı Malatya Dernekler Federasyonu’nun (MADEF) üyesi olduğunu söyleyen Bilgen, ortak hareket ettikleri geniş bir çevreye sahip olduklarını belirtip, şu bilgileri verdi:
“Malatya kültürüne damga vurmuş Arguvan Vakfı ile Arguvan türküleri üzerine çalışmalar yapıyoruz. Malatya’nın yerel basını ile sıcak bir diyalog halindeyiz. Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile ilişkilerimiz oldukça iyi. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız ile sivil toplum kuruluşları da her zaman yanımızda olduklarını her fırsatta gösteriyorlar. Bu arada Sarıyer’in yerel basınından da büyük destek görüyoruz. Özellikle İstanbul genelinde yayın yapan Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü ve Sarıyer Kent Gazetesi İmtiyaz sahibi olarak sizin, doğru ve objektif habercilik anlayışıyla derneğimizin sesini kamuoyuna duyurmanızdan çok memnunuz, bu anlamda teşekkürlerimizi sunarız. Malatyalı hemşerilerimiz ve Sarıyerli dostlarımız, SAMA-DER’in kısa süre sonra çok önemli projeleri yaşama geçirerek, toplumsal sorunlara duyarlı bir STK olarak öne çıktığını görecekler. Yanımızda olan, bizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.” (Kent Yaşam))
 

Editör: Haber Merkezi