HAYVANSEVERLER’İN YAZILI AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Ülkemizde ve dünyada tırmanan şiddet sarmalı içerisinde her türlü canlının yaşam hakkına açık saldırılarda bulunulmakta, çevremiz ve kentlerimiz bütün canlılar için yaşanabilir bir mekân olmaktan çıkmaktadır. Sokaklar ne insanlar ne de hayvanlar için güvenilir bir çevre değildir. Hayvanların yaşam haklarını korumak için devlet kurumlarınca sahici bir adım atılması bir yana, yaşananlar sokaklarda ‘hayvanlara sahip çıkmak’ adına mücadele yürüten az sayıda gönüllülerin aleyhine gelişmektedir. İlçemizde de durum maalesef bundan farklı değildir.

Bu güvensiz çevrede her gün onlarca tehlike, saldırı ve hastalıkla boğuşan hayvanlarımızın yerel yönetimler tarafından koruma altına alınması ve güvenli bir çevre sunması gerekmektedir. Tüm bu eksiklikler neticesinde tedavi ve bakıma muhtaç yüzlerce hayvan yalnızlığıyla baş başa kalmaktadır. İşte tam bu noktada devreye girmesi gereken barınaklar ihtiyacı karşılamak bir yana, krizi daha da derinleştiren bir durum içerisindedir. Hayvanların da insanlar gibi temel sağlık hizmetinden yararlanma hakkı olmasına rağmen, nitelikli ve eşit sağlık hizmetinden mahrum bırakılmaktadır.

Barınak çalışan sayısının azlığı ve diğer kadro problemlerinin yanı sıra, acil müdahalelerden basit bir kısırlaştırma operasyonuna dek sağlık hizmeti sorunu baş göstermektedir. Tedaviye getirilen hayvanların durum takibini sağlamak adına bir kayıt sisteminin dahi oluşturulmadığı barınaktaki diğer tüm sorunlar canımızı yakmaktadır.

“Nitelikli, eşit sağlık ve barınma hakkının sağlandığı bir barınak” ve “sokakları tüm canlılar için güvenilir ve yaşanabilir bir Bakırköy” için biz hayvan hakları savunucuları bir araya geliyoruz!

20 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te ‘dilsiz hayvanlarımızın sesi” olmak isteyen tüm duyarlı halkımızı Bakırköy Belediye Başkanlığı önünde buluşmaya, yaşanan sorunların tümüne birlikte çözüm üretmek adına birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!

Bakırköy Hayvan Hakları Savunucuları

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi