Diyarbakır'da önceki gün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ve Kürt şarkıcı Şivan Perver ile buluşarak 'Barış Süreci'nin en önemli adımını atan Başbakan Erdoğan dün Ergani'deydi.

"NE OLUR BARIŞ BİTMESİN"


Bir genç korumaları aşıp Erdoğan'a ulaştı ve "Başbakanım ne olur barış bitmesin. Askerde ya da dağda ölmek istemiyorum. Huzur içinde yaşamak istiyorum" dedi.

DİYARBAKIR GEZİSİNE DAMGA VURDU

Genç bunu söylerken gözlerinden yaşlar süzülüyordu. Bu yaşlar Türkiye'nin barışa ne kadar çok ihtiyacı olduğunun göstergesiydi.

ERDOĞAN: ALLAH'A HAMD OLSUN

Başbakan Erdoğan, dün Bismil'de katıldığı açılış töreninde Diyarbakır'da yaşanan tarihi süreçle ilgili olarak "Diyarbakır'da huzuru, barışı gördük, 'artık yeter' diyenleri gördük, ben inanıyorum ki Bismil de aynı şeyi söylüyor. Diyarbakır'da annelerin, babaların yüreklerindeki güveni, gururu gördük. Esnafın güldüğünü gördük. Tarihi mekanların Türkiye'nin her yerinden ziyaretçileri ağırladığını gördük. Çözüm süreci Allah'a hamd olsun Diyarbakır'ı değiştiriyor. Kardeşlerim, Bismil'de kardeşliğin güç kazandığını görüyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi