İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkanı Alper İnanç ve ilçe yöneticileri, 3. Bölge Milletvekili Adayları Prof. Dr. Ahat Andican, Dr. Suat Sarı ve Celal Karapınar’la beraber Bakırköy İş Adamları Derneği’ni ziyaret ederek, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

Türkiye’nin iç ve dış politikaları hakkında karşılıklı sohbet eden iki gurup, ülkemizin zor bir süreçten geçildiği konusunda fikir birliğine vardı.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e her kesimden büyük bir teveccüh olduğunu ve sessiz bir çoğunluğun desteklediğini söyleyerek toplantıda söz alan 55. Hükümet Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü İYİ Parti Milletvekili Adayı Ahat Andican, kendisinin de Ataköylü olduğunu söyleyerek, “Burada parti propagandası yapma gereği duymuyorum. Çünkü burası bizim kendimizin kabul ettiği yuvamızdır” dedi.

BU İKTİDAR GİTMELİ

Ak Parti’nin 2002 yılında yaşanan ekonomik kırılma döneminde iktidara geldiğini ve bu gün yine bir ekonomik kırılma dönemi yaşandığını belirten Milletvekili Adayı Ahat Andican, “Ekonomik kırılmayla geldiler, ekonomik kırılmayla gidecekler” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Ak Parti iktidarının ekonomiyi, iç ve dış politikayı yönetemediğini söyleyen Andican, “Çünkü ön yargılı davranıyorlar. Örneğin faizin bir neden olduğunu sanıyorlar ama faiz bir sonuçtur” diyerek devam etti. Enflasyonu oluşturan unsurlar ve cari açık varsa faizin yükselmemesinin imkansız olduğunu sözlerine ekleyen Ahat Andican, “Merkez Bankası, serbest olmadığı için, piyasanın gereğini zamanında gündeme getirmediği için döviz de alıp başını gitti” dedi. Türkiye’nin 200 Milyar Dolar paraya ihtiyacı olduğunu belirtti.

İYİ Parti olarak Merkez Bankası gibi kurumların serbest ve siyasi olarak koşullandırılmayacağını belirten bir siyasi deklarasyon yayınladıklarını belirten Andican, mülteci sorununa da değinerek, iktidarın oy kaygısı ile kendi halkını yıprattığını söyledi, “Bu iktidar gitmeli” dedi.

“Cumhuriyetimizin maddi manevi değerlerinin koruncağı, dış politikalarında öncelik olarak ülke çıkarının korunacağı ve serbest piyasada vatandaşın haklarını koruyan bir yönetim vaad etmiyoruz, yapacağız diyoruz” ifadeleriyle açıklamalarını bitiren İYİ Parti Milletvekili Adayı Ahat Andican, katılımlarından dolayı dernek üyelerine teşekkür etti.

EN BÜYÜK SORUN LİYAKATSİZLİK

“Siyasete yeni girmiş, ülkenin sorunlarını bilen ve birikimleriyle ülkemize neler yapabiliriz derdinde olan insanlarız biz” diyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Adayı Dr. Suat Sarı, ülkemizin bu günlere gelmesindeki en temel sorunun liyakatsizlık olduğunu iddia etti. “Kim sistemini liyakat üzerine kurarsa, o başarır” diyen Sarı, devletin iki yıldır çalışmadığını, dışa bağımlı ve görülmeyen bir kriz yaşadığını, faizin artmasının karşılığının da, milli gelirin düşmesi anlamına geldiğini söyledi.

Seçim bildirgelerinde Türkiye’de dile gelmeyen tüm sorunlara değinildiğini de sözlerine ekleyen Dr. Suat Sarı, iş kazaları da dahil olmak üzere, yaşanan trafik kazalarının da kader olmaması gerektiğini vurguladı.

“Ülkenin kendi dinamikleri, kendisine yeter. Neden yetmiyor, çünkü israf var” diyerek konuşmasını sürdüren Sarı, en büyük sorunun da eğitim olduğunu, M. Kemal Atatürk’ün dediğini söyleyen değil, yaptıklarını yapacak bir liderin Cumhurbaşkanı seçilmesiyle en büyük adımın atılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e inancının tam olduğunu ifade eden Sarı, iş adamlarından destek istedi.

KAYNAK ÜLKEMİZİN KENDİSİDİR

Son olarak söz alan Türk-Enerji-Sendikası eski Genel Başkanı görevinde bulunan Milletvekili Adayı Celal Karapınar, ülkemizin altın yumurtlayan kurum ve kuruluşlarının yok edildiğini, bir bir satıldığını söyleyerek, “Tüketim toplumu olmaktan çıkıp, üretim toplumu olmalıyız. 24 Haziran’da seçime gireceğiz, seçildiğimiz taktirde 25 Haziran’da şeker fabrikalarımızı geri alacağız. Ülkeyi gasp edenlerden alacağız, ülkeye vereceğiz. En büyük kaynağımız ülkemizdir” dedi.

Karşılıklı soru cevaplarla devam eden toplantının sonunda İş Adamları Derneği Başkanı Salim Yılmaz, katılımlarından dolayı İYİ Parti yöneticilerine teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi