Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakılan Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, Bugün gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Taşyapı'nın sahibi Turanlı, son günlerde yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ülke ekonomisine zarar verdiği iddialarını kabul etmediğini söyledi. Türk ekonomisinin 3-5 kişinin tutuklanmasıyla çökmeyecek kadar güçlü olduğuna dikkat çeken Turanlı şöyle konuştu:

"10 BELEDİYE BENDEN UYGUNSUZ 20 MİLYON TL ALDI"

"Ben yıllarca iş adamının iş yaparken bürokrasi engeline takılmasına karşı geldim. İş adamı alnının akıyla yatırım yaparken aracıya ihtiyacı yok dedim. Ama kimse beni dinlemedi. Ben aracılara karşı geldiğim için yatırım izinlerimin süresi 5-7 yıl arasında sürdü. Bu sistem uygunsuz kararlar alıp iş adamından ayrıca para kesiyor.

İş adamı rüşvet vermez. Rüşvet veren ise iş adamını bırakın devleti gasp ettiği için insan bile olamaz. Yolsuzluk yapan çıksın ve yargıya zaman kaybettirmeden suçunu itiraf etsin. 10 belediye benden uygunsuz 20 milyon lira aldı. Davaları kazandım. Her şey kayıt altında."

"10 YILDIR RUHSAT ALAMIYORUM"

Bun­dan son­ra iş­ve­ren­le­rin baş­ka iş­ler­le za­man kay­bet­me­ye­ce­ği­ni be­lir­ten Tu­ran­lı 2014 iş pro­jek­si­yo­nu­nu ise şu söz­ler­le özet­le­di: "2014 yı­lın­da top­lam bü­yük­lü­ğü 1 mil­yar do­lar ola­cak pro­je­le­rin in­şa­atı­na baş­la­ya­ca­ğız. Bu ya­tı­rı­mı­mı­zın 300 mil­yon eu­ro­su, Kıb­rıs Ha­va­li­ma­nı için ya­pı­lan kıs­mı­nı oluş­tu­ra­cak. Sey­ran­te­pe­'de ye­ni ko­nut pro­je­miz var. Eti­le­r'­de imar­lı 3 dö­nüm ara­zim var. Bu­ra­ya otel, has­ta­ne ya da hu­zurevi yap­mak is­ti­yo­rum fa­kat 10 yıl­dır ruh­sat ala­mı­yo­rum. Fi­kir­te­pe­'de 2 ada üze­rin­de pro­je ça­lış­ma­la­rı­na baş­lı­yo­ruz. Hay­dar­pa­şa­'da ya­pa­ca­ğı­mız otel ya­tı­rı­mı için izin­le­ri al­dı­k."

"SORUŞTURMAYI BAŞLATANA HELAL OLSUN"

Son ya­şa­nan­la­rın ay­dın­lık gün­le­rin ha­ber­ci­si ol­du­ğu­nu be­lir­ten Tu­ran­lı "So­ruş­tur­ma­yı baş­la­tan, ta­kip eden sav­cı­la­ra, po­lis­le­re de he­lal ol­sun. Ta­bi­i ki or­ta­da bir suç var­sa ba­kan­dan ha­ber­siz oğ­lu­nu ala­cak­lar. Bu de­mok­ra­si­nin ge­re­ği­dir. Er geç ada­let ye­ri­ni bu­la­cak­tı­r" açık­la­ma­sın­da bu­lun­du. Gö­zal­tı­na iki yan­lış bel­ge se­be­biy­le çağ­rıl­dı­ğı­nı, doğ­ru­la­rı­nı gös­te­rip ser­best bı­ra­kıl­dı­ğı­nı söy­le­yen Tu­ran­lı, "Ben­ce so­ruş­tur­ma ha­yır­lı. Gün ge­le­cek gül­ler aça­cak. Ben dü­ze­nin de­ği­şe­ce­ği­ne ina­nı­yo­ru­m" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

"ERDOĞAN BAYRAKTAR KİŞİLİKLİDİR"

Atamalara ilişkin de görüş bildiren Turanlı, "Devlette önerilerle insan atıyorlar, oysa görev hak edene verilmeli, çünkü bedelleri ağır oluyor. İstifa eden Bakan Erdoğan Bayraktar kişiliklidir. İnşallah dava erken sonuçlanır. Zulüm içinde yaşıyorum" dedi.

"İŞİNİ DOĞRU YAPAN ÖDÜLLENDİRİLMELİ"

Tu­ran­lı, so­ruş­tur­ma sü­re­ci­ne iliş­kin de şu ser­ze­niş­ler­de bu­lun­du; "Sor­gu­ya ke­sin­lik­le evet di­yo­rum. Hiç­bir iti­ra­zım yok. An­cak su­çu ke­sin­leş­me­miş ki­şi­le­ri po­lis, en azın­dan o ki­şi­le­rin yaş­lı an­ne­le­ri, kü­çük ço­cuk­la­rı üzül­me­sin di­ye apar to­par al­ma­ma­lı. Kro­nik ra­hat­sız­lık­la­rı olan­la­ra ihti­mam gös­te­ril­me­li. So­ruş­tur­ma­da adı ge­çen ku­rum­lar­da ça­lı­şan­la­rın ha­tı­rı­na ku­rum­la­rın iti­ba­rı ze­de­len­me­me­li. İşi­ni doğ­ru ya­pa­na dev­let iş­ye­ri­ni zi­ya­ret ede­rek pla­ket ver­me­li, ödül­len­dir­me­li." 

Editör: Haber Merkezi