banner279
16 Temmuz 2018 Pazartesi 13:57
ESTONYA’DA OTURMA HAKKINA SAHİP OLABİLMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER
banner273

Bir devletin üyeliği için her zaman ön planda olan asıl konu topraklarının fiziksel varlıkları olmuştur. Tarihsel olarak ise ele alındığı zaman vatandaşlığın kapsamının ülkenin kapsamı ile çok uyum içinde olduğu gözlemlenmemiştir.

   Estonya AB/ AEA vatandaşlığı için gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Estonya Danışmanlık da size vatandaşlık ile ilgili ayrıntılı bilgiler verebilir. Öncelikle bir geçici ikamet hakkı aldıysanız ve burada 5 yıl kadar yaşadıysanız Estonya’da artık kalıcı olarak ikamet etmek için hak kazanmış oluyorsunuz. Bu sürekli ikamet hakkınızı gidip kaydettirmeniz gerekmektedir. Bunun için bir polis ya da Sınır Güvenliği Kurulu Başkanlığına gerekli belgeler ile gidebilirsiniz.  Başvuru formunuzu doldurunuz. Geçerli bir kimlik ile beraber 4 × 5mm ebatlarında fotoğraflarınızı da dosyada bulundurunuz. Ayrıca devlet ücretinin de 25€ ödemenize ait bir belgesi gerekli evraklar arasındadır.

   Estonya’da daimi ikamet hakkınız kaydedilmiş fakat burada 5 yıl kadar yaşamış olmayan kişiler için de gerekli bazı evraklar bulunmaktadır. Estonya’da en az 12 ay boyunca çalıştığınızı gösteren bir belge hazırlamanız gerekmektedir. Estonya İşsizlik Sigortası Fonunun kısmi olarak çalışma kapasitesi oluşturulmuş olmalıdır. Estonya’da en az 3 yıl boyunca çalışmış olduğunuzu gösteren bir sertifika gereklidir. Başvurunuzun kabulünden itibaren 1 ay süre ile size dönüş yapılacaktır ve daimi ikamet hakkınız ile ilgili size onay veya reddedildiğine dair bir belge gönderilecektir.

   Estonya için geçici ikamet izni almak için öncelikle Estonya nüfus kayıtlarında geçen bir ikamet adresiniz olmalıdır. Ayrıca bir geliriniz olmalı ve kalıcı olarak yaşamanız için gerekli olan bu gelirinize ait bir belgeniz bulunmalıdır. Estonya sağlık sigortası için de bu kapsam içersinde geçerli olmalısınız. Estonya da kullanılan dile ait akıcı bir konuşmaya sahip olmalısınız. Evraklarınızı hazırladıktan sonra bir polis ya da bu konular ile ilgilenen Sınır Güvenliği Kurulu Hizmet bürolarına kendiniz giderek teslim etmelisiniz. Daha önce yaptığınız bir başvurunun üzerinden 2 yıldan az bir süre geçtiyse ve kayıtlı bir parmak iziniz bulunuyorsa da belgelerinizi e posta yolu ile iletme şansınız bulunmaktadır.

   Kalıcı ikamet için başvuru yapmak istiyorsanız önerilen zaman geçici ikamet izninizin bitmesine 2 ay kadar bir süre önce gerçekleştirmenizdir. Yapacağınız başvuru formlarının da Estonya Dilinde Yapılması gerektiğini unutmamanız gerekmektedir.

   İlerleyen bilgi ve iletişim alanındaki teknolojiler sonrasında kişilerin vatandaşlık uygulamalarında da yeni fırsatlar ile beraber zorluklar getirmiştir. Estonya Avrupa’nın en ferah ülkelerinden birisidir. Gidip görme şansınız olmadıysa Gezilecek sitesi size bu konuda yardımcı olacaktır. Hollanda ile kabaca olarak değerlendirildiğinde eşleşecek bir bölgedir. Bunun yanı sıra sadece 1,3 milyon kadar bir nüfusa ev sahipliği yapan bu ülkede bir orman ya da bir göl gibi harika manzaralar en fazla yarım saat kadar uzaklığınızdadır. Yapılan araştırmalar sonrasında bu ülkenin en güzel en temiz hava sahasına sahip olduğu da belirtilmiştir. Estonya’da yaşamak sadece kolay değil aynı zamanda sizin için eğlenceli ve keyifli de olacaktır. Çok büyük bir yer olmamasına rağmen festivaller, tiyatrolar, plajlar ile iyi zaman geçirmenize her zaman olanak sunacaktır.

  

Son Güncelleme: 16.07.2018 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner265

banner183