Gazetecilerin geniş katılım gösterdiği programa Medicana Internetional İstanbul Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Sahip, Medicana Sağlık Grubu Tıbbi Direktör Dr. M. Ulvi Ünal, Hastane Kurumsal İletişim Direktörü Kurtuluş Okutan, Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Mehmet Salih Bilal ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Sebahattin Ateşal katıldı.

Dünyada ve Türkiye'de kalp ve damar cerrahisinde birçok ilerleme kaydedildiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, "Yüksek teknoloji ve maliyet gerektiren yeniliklerin uygulanmasında daha kısıtlı imkanlara sahibiz. Cerrahi beceriye dayanan yeni yöntemleri benimseme ve uygulamada ülke olarak öncü konumdayız. Yetişmiş iş gücünün en çok toplandığı özel sektörde yapılan bazı yeni uygulamalar SGK tarafından karşılanmıyor. Devlet Hastanesi vey Üniversite hastanesi olma şartı aranıyor" dedi. Prof. Bilal, "Önceden tedavi şansı olmayan ağır tablodaki hastalara yüksek başarıyla müdahale edebiliyoruz" diye konuştu.
Kalp hastalıklarından korunma yöntemlerinin başında beslenme, sigara kullanımı ve hareketsiz bir yaşam tarzının önemine değinen Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, kalp sağlığını korumak için tuz ve katı yağların kullanımını minimuma indirmek gerektiğini söyledi.
Sunumların ardından basın mensupları doktorlara soru sorarak bilgi aldı. Program, gazetecilere kalp taraması yapılmasıyla sona erdi. Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi