Bakırköy Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında söz alarak, AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) ilişkin "Bir defa onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey…" açıklamalarının ardından çalışmalara başlayan hükümet yetkililerine seslenen CHP’li İBB ve Belediye Meclis Üyesi Avukat Taner Kazanoğlu, “Gerçekten çok üzülüyorum, içim yanıyor” dedi.

Bakırköy Belediye Meclisi’nde ilçe geneliyle ilgili konuların konuşulması gerektiğini ama ülke genelindeki olaylar karşısında da içinin yandığını ifade ederek konuşmasına başlayan CHP’li Taner Kazanoğlu, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nin adlarının değiştirilmesi dışında, üye olma zorunluluğunun da kaldırılıyor olmasına isyan etti. “Gördüğüm kadarıyla Ak Parti’nin Türkiye ismi ile ilgili bir rahatsızlığı var.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

12 Eylül döneminde bu tür uygulamaların zorluğunu yaşayan ve bilen biri olarak konuşmasını sürdüren Avukat Kazanoğlu, bazı kurumlarla oynanmaması gerektiğini ve bunların en önemlisinin ise ‘Adalet’ mekanizması olduğunu belirtti. “Ak partinin bir sonraki adımı herhalde, Ak Doktorlar, Ak Baro, Ak Makina Mühendisleri, Ak İnşaatlar Birliği diye devam edecek” dedi.

Ciddi bir tarihi geçmişi olan bu tür kurumların bu kadar ucuz bir şekilde harcanmaması gerektiğinin altını çizen Ergenekon ve Balyoz davalarının önemli Avukatlarından biri olan Taner Kazanoğlu, Ergenekon sürecinde bu tür olayları yaşadıklarını belirtti. “Bir gün filmin dönerek, yerlerin değişebileceğini söyledik. Şimdi Ergenekon savcıları, hakimleri cezaevlerinde. Bu siyaset değil arkadaşlar. Lütfen hep birlikte değerlerimize ve geçmişimize sahip çıkalım” diyerek konuşmasını bitirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi