Panele Metin Göktepe'nın Annesi Fadime Göktepe, PM üyesi ve önceki dönem milletvekili Ali Özgündüz, Gazeteci Merdan Yanardağ ve Gazeteci Vural Nasuhbeyoğlu, Avcılar Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Ali Çelik, Mustafa Şentürk, Erol Mumcu, Erhan Paldımoğlu, İsmet Çelik, İsmail Algül, Avcılar CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan yönetimindeki İlçe, kadın kolları ve gençlik yöneticileri katıldı.

Gazeteci Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümünde düzenlenen panelin açılışında konuşan CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, gerçekleri ve doğruları halka ulaştırmaya çalışan gazetecilerin ve basının zor bir dönemden geçtiğini belirterek panelin onur konuğu olan görevi başında öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’ye seslendi.

Metin Göktepe’nin resminin olduğu tablo annesi Fadime Göktepe’ye hediye edildi. Anne Göktepe öldürülen gazetecilerin haber yaptığı, doğruları halka ulaştırdığı için katledildiğini ifade ederek, bölgede sürdürülen savaşa karşı barış çağrısı yaptı.

Evrensel Gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu, Türkiye’de basına ve gazetecilere yönelik baskıların AKP iktidarıyla birlikte daha da arttığını söyleyerek, “Metin Göktepe barikatın arkasındaki haberi, gerçeği halka ulaştırmak isterken katledildi. Bugün bölgede sürdürülen savaşta gerçek gazetecilerin de barikatların arkasındaki gerçeği halka ulaştırmak için canları pahasına gazetecilik yapıyor” dedi.

CHP Eski Milletvekili Ali Özgündüz, ağır bir dönemden geçildiğine işaret etti. Gazeteci Merdan Yanardağ ise tarikat, ticaret ve siyaset üçgenine dikkat çektiği için Uğur Mumcu’nun susturulduğuna dikkat çekti.
Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi