İktidara ve diğer partilere karşı birlik beraberlik örneği gösteren Saadet Partisi’ni kutlayan BİAD Başkanı Salim Yılmaz, adaylara başarılar diledi.
BİAD’ı yakından takip ettiklerini ve daha önce de ziyaret ettiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Ali İhsan Gündoğdu, “STK, halkın kendi haklarını aldığı bir iradedir” dedi.

“STK’LAR MUHALİF OLMAK YERİNE İKTİDARIN YANDAŞI OLMUŞTUR”

STK’ların Türkiye’de son 30-40 yıl içerisinde 5. kuvvet olduğunu belirten Gündoğdu, “Ne yazık ki STK’lar muhalif olmak yerine iktidarın yandaşı olmuştur. Siz her siyasi oluşuma yer veriyorsunuz. Ayrı düşünsek de aynı yolda yürümenin beraberliğini yaşıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bir mesaj vermek istedik. Kendi inanç değerlerimizle yönetilirsek memleketimiz için daha hayırlı olacağına inanıyoruz. Ülkemiz için, memleketimiz için bir arada olmalıyız” dedi.
Türkiye’nin dış politika açısından kötü günler yaşadığını söyleyen Gündoğdu, seçim barajını eleştirdi. Geçen seçimlerde 2 milyon oy aldıklarını, ama mecliste baraj nedeniyle temsilcilerinin olmadığını, en örgütlü parti olarak tüm yerel seçimlere girdikleri halde YSK’dan bir lira yardım almadıklarına dikkat çekti.

3. bölge milletvekili adaylarından Bayram Karacan da genel merkez tarafından yapılan atamalarla bölge milletvekili adaylarının seçilmesine karşı olduklarını, bölge halkının kendi vekilini seçmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, Ak Parti’nin ne söylediğinden çok, ne yaptığına bakmaları gerektiğini ifade etti.

“DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR”

“AKP’nin arkasındaki desteğin akademik olarak araştırılması gerektiğine inanıyorum” diyen Karacan,”Din üzerinden siyaset yapıyorlar, namazında abdestinde olan insanlardan daha çok oy alıyorlar. Soykırım yapıldı diyor oy alıyor. AKP’nin yaptıklarını başka bir parti yapsaydı şu an seçmen tarafından yargılanıyor olurdu. Ülkede özelleştirilmeyen yer kalmadı. Yol yaptılar; ama yolsuzluk daha çok yaptılar. Hastane açtılar, içinde hasta yok. Okul açtılar, eğitim yok. Adalet sarayları açtılar, içinde adalet yok. Her şey tarumar oldu.

Çözüm süreci dediler, itiraz ettik. Vatanın dörtte birinde egemenliği yok. Vergi adı altında haraç topluyorlar. İtirazımız ‘PKK ile oturarak çözüm olmaz.’ Önderler, partiler hepsi ile çözüm üretebiliriz. Sivas'ın ötesine gidemiyorsunuz. Haksız rekabete devletin kendisi neden oluyor. Üç parti 530 trilyon lira parayı kasasına indirdi. Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse hepsi yanlış olur. İlk ilik devlettir. Başkanlık sisteminin uygulandığı yerlere bakarsan ne adalet, ne demokrasi ne de insan haklarından bahsedebilirsiniz.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi