Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi'ni 'istenmeyen kişi' ilan edip, ülkeyi terk etmesini istediklerini açıkladı. Mısır kaynakları ayrıca Ankara'daki büyükelçilerini de geri çağırdıklarını belirtti.

Bu şoke eden gelişme üzerine ilk açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Gül, "Ümit ediyorum ki ilişkilerimiz tekrar rayına oturur. Türkiye ile Mısır bir elmanın iki yarısı gibidir" dedi.

Ordu ziyareti sonrasında Giresun'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Hasan Karahan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, Mısır'da Türk Büyükelçisi'nin ülkeyi terk etmesinin istenmesi ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEM"

"Bu konuda fazla bir şey söylemek istemem. Olağanüstü bir dönem var. Türkiye ile Mısır arasındaki bu durum geçici konjonktürel bir durumdur. Mısır'ın demokrasiye geçmesini temenni ederiz. Türkiye ve Mısır Akdeniz'in iki yakasında bir elmanın iki yarısı gibidir. Güneyde Mısır gibi büyük bir devlet, kuzeyin de Türkiye gibi büyük bir devlet vardır. Tarih boyunca çok önemli ilişkilerimiz olmuştur. Mısır'da olup bitenlerden çok üzüldük. Ümit ediyorum, bu ilişkiler ileride tekrar rayına oturur" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi