Gazete merkezimizi ziyaret ederek, Gazetemizin Kurucusu Celal Karaali ile görüşen ve neden aday olduğunu anlatan Çamur, Iğdır meyve deposudur ama Iğdır’da kamuya ait soğuk hava deposu yok. Üretici ürettiğini saklayamadığından kısa sürede değeri altında satarak elinden çıkarıyor. Iğdır, buğday ambarıdır ama buğday ambarları yok, hayvancılık desek keza aynı şekilde sahipsiz. İşin özü Iğdır sahipsiz. İşte bende bu sahipsizliğe sahip çıkmak ve Iğdır’ı ülke gündemine taşımak adına aday oldum. Neden siyasi partilerden aday olmadığıma gelince, şöyle bir geçmişe bakıyorum, siyasi partilerin tamamı birbirinin kopyası.  Yani, Iğdır’ın gerçek anlamda sorununu gündeme getirmiyorlar, çözüm adına adım atmıyorlar. Peki ne yapıyorlar,  dün ayrıyken birbirine ağıza alınmayan hakaretler eden partiler bugün yan yana olduklarından dün söylediklerini unuttular. Böyle olunca ne oluyor, halk bunların yüzünden zaman zaman birbirine düşüyor ve istenmeyen sonuçlarda yaşanıyor. Olan halka oluyor ve sonuçda kaybeden yine Iğdır ve Iğdırlı oluyor. İşte siyasetin bu çirkin yüzüne inat tarafsız, bağımsız ve halktan yana olmak adına bağımsız aday oldum.

 “IĞDIR’DA TAMAMLANMIŞ HİÇ BİR PROJE YOK”

Hiç bir partinin çatısı altına girmeden bağımsız olarak aday olan Hakan Çamur, Iğdır’da bugüne kadar bahsedilen hiç bir projenin tamamlanmadığından yakındı. “Bu yola kimseye sırt dayamadan kendi başıma çıktım. Herkes vaat ediyor ama kimse birşey yapmıyor, yapılan siyasetin sonunda halka verilmiş bir hizmet olması gerekir, fakat günümüzdeki siyaset anlayışında bu yok. Ben bu siyaset anlayışına inat aday odum.” Şeklinde konuşan Çamur, 31 mart seçimlerinde başarılı olduğu takdirde “Iğdır halkına verdiğim her sözü tutacağım. Bu konuda hepinize söz veriyorum” dedi ve bütün hemşehrilerinden oy talep etti.

IĞDIR’DA BENDE VARIM DİYEREK PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Hakan Çamur’un Belediye Başkanı olduğu takdirde Iğdır’da  hayata geçireceği birçok projesi bulunuyor. Çamur, ivedi olarak gerçekleştirmek istediği projeleri ise hazırlattığı el ilanlarında şu şekilde sıralıyor;

OVACIK MODELİ

•             Kirada oturan memur ve üniversite öğrencilerine şebeke suyunun ücretsiz verilmesi.

•             Üniversite öğrencilerinin servis ve belediye otobüslerine ücretsiz binmesi.

•             Belediyeye ait olan ekilebilir arazilerde yetiştirmeye uygun olan sebze, meyve, baklagil gibi geliri olan T.M.O yetiştirip, geliri ile okumakta maddi yönden güçlük çeken öğrencilere burs sağlanması.

•             Soğuk hava depoları kurarak bozulması yakın olan sebze ve meyvelerin ücretsiz saklanması.

•             Araç trafiğine  kapalı özel yürüyüş ve bisiklet yolları yaparak günlük spor yapılabilecek yeşil alanlar oluşturulması.

•             Sosyal hayatın devamlılığı ve muaşeret kurallarının bilincine varılması hususunda ücretsiz olarak seminer vererek halkın saygınlığını güçlendirmek.

•             “Çevre kirliliğinin önlenmesi için her türlü imkanın sağlanması.

•             “Iğdır’a has olan kayısının markalaşması  ve bu meyveden daha iyi gelir sağlanması hususunda adımlar atılması.

•             Ağrı Dağı eteklerinde dağ oteli kurarak turist çekilmesi.

•             Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için hayvan pazarının satım alanının daha modern bir hale getirilmesi.

•             Olası doğal afetlere karşı öncelikli olarak barınma merkezi yapmak yaşam alanı oluşturulması.

•             Şehrin görüntüsünü imar ederek çevre düzenlemesi yapılması.

HAKAN ÇAMUR KİMDİR?

1978 yılında Iğdır’a bağlı tuzluca ilçesinin gedikli köyünde dünyaya geldi. Uzun yıllar İstanbul, Ankara ve İzmir’de farklı sektörlerde işletmecilik yaptıkrtan sonra, son 6 yıldır. Iğdır’da esnaflık yapıyor.

Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi