Kadınların mecliste erkeklerle eşit şekilde temsil edilmesini; şiddetin her türlüsünden korunmasını; toplumsal cinsiyet eşitliği için gereken adımların ivedilikle atılmasını; istihdamda hak ettikleri yeri bir an önce almasını ve kadınları koruyan yasaların kağıt üzerinden hayata geçirilmesini sağlayabilmek amacıyla kurulan “Haklı Kadın Platformu” halka açık olarak düzenlediği "Kadınlar İçin Tek Ses" buluşmasında, kadınların hayatin her alanında eşit haklara sahip olması için kadın milletvekilleri ve adayları ile konuşulacağını duyurdu.




Anadolu Partisi İstanbul Kadın Milletvekili Adayları olarak davet edilen ve etkinlikte partilerinin anons dahi edilmemesine, konuşma hakkı verilmemesine ve yok sayılmasına sinirlenen Anadolu Partili Milletvekili Adayları, salonu terk etti.
Türk Siyasi tarihinde ilk kez bir ‘Kadın’ kurucu başkanının olduğu ve 6 ay gibi bir süre içerisinde 81 ilde, 85 seçim bölgesinde 200’e yakını kadın olmak üzere 550 Milletvekili Adayı ile Genel Seçimlere girmeye hak kazanmış bir parti olarak durumu protesto eden Anadolu Partisi İstanbul Kadın Milletvekili Adayları toplantının amacına uygun olmadığını iddia ederek salonu terk etti.
Partiler üstü panel olacağı konusunda bir çağrı aldıklarını, panelist olarak HDP CHP MHP AKP çağrıldığını, AKP li kadın vekillerin kabul etmediği için panele katılmadığını belirten Anadolu Partili Kadın Milletvekili Adayları, “Parti olarak her türlü çabamıza rağmen panelist olamadık. Panel CHP MHP ve HDP propagandasına dönüştüğü için de salonu terk ettik.




Moderatör İsmail Küçükkaya’ya isteğimizi bildirmemize rağmen bizi görmemezliğe gelmesine anlam veremedik” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Panelden ayrılan Anadolu Partili Milletvekili Adayları, daha sonra yayınladıkları basın duyurusunda şu ifadelere yer verdiler.
“Haklı Kadın Platformu’nun düzenlediği, ‘Kadınlar İçin Tek Ses’ panelinde ısrarla partimize konuşma hakkı verilmemesini ve parti anonslarında yer almamamızı toplantının amacına aykırı bulduğumuzu, sadece üç partinin (MHP, HDP, CHP) varlığı tanınarak, diğerlerinin yok sayılmasını antidemokratik, "haklı" değil, aksine "haksız" bir uygulama olduğunu belirtiyor, bu değerlendirme ışığında, Haklı Kadın Platformu’nun adalet ve hakkaniyete aykırı bu tutumunu protesto ettiğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz”

 Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi