Kadınlara hitaben selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Osman Develioğlu "Dünyanın her yerinde 8 Mart tarihi Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilmiş. Sadece bir günü kadınlar günü olarak kabul etmiyoruz. Biz 365 günün, 365’ini de kadınlar günü olarak kabul edilmesi gerektiğine ve bugün gösterilen hassasiyetin 365 güne yayılması gerektiğine inanıyoruz. Şayet böyle bakılırsa kadınlara şiddet ve hor görme düşüncesi mantığı geri plana düşer. Hep birlikte, buna karşı olmamız gerekiyor. Yılın bir gününe kadınlar günü deyip geçersek en büyük hatayı yapmış oluruz" dedi.

Etkinlikte konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Çınar da; “Kadın dayanışması çok güzel, kadınların tek yürek olması gerekiyor. Binlerce kadınla beraberiz. Son günlerde yaşanan kadın cinayetlerini şiddetle kınıyoruz. Bir dahaki programlarımızda erkeklerimizin de yer alacağı eğitim programları düzenlemek istiyoruz. Kadınların eşlerine gösterdiği sevgi ve saygıyı erkekler de eşlerine gösterse hiçbir yuva yıkılmaz. Hayatın neresine bakarsanız, her alanda, her yapılan işte biz kadınların imzası var. Daha iyi yaşanabilir bir dünya için bizlere çok görev düşüyor, sağlıklı ve mutlu nesiller için birlik ve beraberlik içinde olalım” dedi.

Etkinlik daha sonra, kadına şiddet, erken yaşta evlendirilen kız çocukları ve kadınların maruz kaldıkları olumsuzlukların dramatize edildiği skeçlerle devam etti. Kadınlar daha sonra Türk Bayraklarıyla sahneye çıkarak 10’ncu Yıl Marşını söyleyen oyunculara hep birlikte ayağa kalkarak eşlik etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinlik bitiminde, kadınlara çekilişle çeşitli hediyeler verildi.        

Elizan Altunufağı / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi