Bakırköy Belediyesi’nin Ulaşım Müdürlüğü’nde yetkisi olan ve günden güne yetki kaybına uğrayan Belediye İş Sendikası’nın, yaklaşık yetmişe yakın taşeron işçinin 696 sayılı KHK ile kadroya geçiş hakkı olmadığını, aynı zamanda ihale sözleşmesi hizmet alımı ile işe girdiklerini bildikleri halde, “Sizlere toplu iş sözleşmesi yapacağız” vaadi ile sendikaya üye olmaya zorlandıkları iddia edildi.

KHK ile kadroya geçmek için başvuran ve başvurları kabul edilmeyerek kadroya geçemeyecekleri kesinleşen işçiler, “Bu sonucu bekliyorduk ama sendikanın bizleri boş yere umutlandırmasını da kabul etmiyoruz” diyerek istifa etmeye başladıklarını açıkladılar.

696 sayılı KHK ile kadroya geçiş için “personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesi” koşulu getirilmişken, buna karşılık Bakırköy Belediyesi’nde yetki kaybına uğramamak için Ulaşım Müdürlüğü’nde “Hizmet Alımı” ihalesi ile çalışan 70 kadar işçi, Belediye İş Sendikası yetkililerin, kendi menfaatlerini korumak için ”Sizleri toplu iş sözleşmesinden faydalandıracağız” vaadi ile kandırdıklarını belirttiler. Taşeron işçiler, boş yere duygularıyla oynayan sendikanın menfaatleri için aracı olmayacaklarını söylediler.

İşçiler kendilerini bilgilendirerek, yol gösterici ve hak koruyuculuk görevi üstlenen sendikanın, kendi menfaati için taşeron işçileri kullanmasını kabul etmediklerini belirtti. Kanunen ihale şartnameleri uygun olmadığı için kadroya geçme hakkı da olmayan işçiler, “Şimdi de sizleri toplu iş sözleşmesinden yararlandıracağız’ vaadi ile bizleri kandırmaya çalışıyorlar” diyerek duygularını ifade ettiler.

İşçiler, “Hükümet geleceğimizle oynadı, sendika duygularımızla oynamaya devam ediyor” diyerek tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi