İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevine son verilerek merkeze alınmış, yerine de Aksaray Valisi Selami Altınok getirilmişti.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, görevden alınma sonrası Hüseyin Çapkın'la konuştuğunu belirterek, Çapkın'ın açıklamalarını Twitter hesabından paylaştı.

İşte o tweet'ler:

"BÜYÜK BİR YANGIN VAR, BİZİ DE YAKTI"

-Çapkın'la konuştum: 'Büyük bir yangın var, hiç ilgimiz yokken bizi de yaktı' dedi...

GÖREVDEN ALINMA SEBEBİ

-Çapkın görevden alınma sebebi olarak, 'Böyle bir soruşturmadan nasıl haberin olmaz' düşüncesini görüyor.

ÖNCE YARDIMCILARI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Çapkın görevden alınmadan önce, 2 yardımcısı, Organize Şube'de görev yapan 2 müdür yardımcısı ve Mali Şube'de görev yapan 2 müdür yardımcısı mevcut görevlerinden alınmıştı.



ÇAPKIN'IN GÖREVDEN ALINDIKTAN SONRA YAPTIĞI İLK AÇIKLAMA


Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, dün görevden alındıktan sonra yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulunmuştu: "Devlet memuruyuz. Gelmemiz nasıl doğalsa gitmemiz de öyle doğal. 4,5 sene devletimize, milletimize sadakatle hizmet etmeye çalıştık. Bugün de normal devlet memuru ataması kapsamında merkez valiliğine atamamız oldu. Zaten merkez valisiydik ve geçici görevle İstanbul Emniyet Müdürlüğü yapıyorduk. Geçici görev kaldırıldı, merkez valiliğine geçiyoruz. Bana, devletimize, milletimize hayırlı olsun diyorum." 

Editör: Haber Merkezi