Merkezi Küçükçekmece Sefaköy'de bulunan ve 2010'da resmiyete kavuşan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği yönetiminin organize ettiği 3. Dostluk ve Dayanışma Yemeği’ne bine yakın davetli katıldı. Yoğunluktan salonda yer bulamayan bazı davetliler, çareyi gecenin ‘dayanışma’ ruhuna uygun olarak masalara dönüşümlü oturmakta buldu.

BİN 650 KİLOMETRE UZAKTAN GELDİLER


Küçükçekmece Göl Davet'te gerçekleştirilen geceye bin 650 kilometre uzaklıktan gelen davetliler damga vurdu. Iğdır Valiliği’ni temsilen Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ve Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş katıldı. Siyasilerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, çok sayıda il yöneticisi ve ilçe başkanının katıldığı geceye AK Parti ve MHP’den il ve ilçe yöneticileri düzeyinde katılım gerçekleşti. Geceye katılmak için İstanbul'da bulunan Iğdır Valisi Davut Haner ve yine katılacağını önceden bildiren Iğdır Milletvekili Nurettin Aras Iğdırlı bir polisin terör saldırısında şehit olması nedeniyle programlarını değiştirmek zorunda kaldı.



İl dışından gelen Iğdırlılar arasında ise Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Melekli Belediye Başkanı Ali Varol, Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz'in yanı sıra İzmir Aralıklılar Dernek Başkanı Gürsel Toksöz ve yönetim kurulu üyeleri, Iğdır ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Cemalettin Kaymaz yer aldı.

Geceye İstanbul'da hizmet veren Kars, Ardahan ve Iğdır yöresi dernekleri başta olmak üzere çok sayıda dernek yöneticisi ve mahalle muhtarı da katıldı. İstanbul'un her köşesinden gelenlerin katılımı beklenenden fazla olunca davetliler salona sığmadı.

HER ŞEY IĞDIR’DAN GELDİ


Dernek yönetiminin 2 ay boyunca gece gündüz çalışarak hazırlıklarını tamamladığı gecede davetlilere tamamı yöresel olan yiyecekler ikram edildi.
Gazeteci Celal Karaali ve Perihan Abay'ın birlikte sunduğu dayanışma gecesinde ‘Taş Köfte’ başta olmak üzere misafirlere sunulan lavaştan katık aşına, tulum peynirinden tereyağına, elmadan, tuza kadar her şeyin yöresel olması ve Iğdır’dan getirildi. Bu çapta bir dernek organizasyonuna ilk kez şahit olduklarını söyleyen davetliler, geceyi “Bu organizasyon bir ilk ve diğer derneklere örnek oldu” şeklinde yorumladı.

YÖNETİM VE SPONSORLARA PLAKET VERİLDİ



Yemeğin ardından gecenin hazırlanmasında emeği geçen dernek yönetim kuruluna ve geceye maddi katkı sunan sponsorlara teşekkür plaketi verildi. Bin 650 km uzaklıktaki Iğdır'dan gelen vali yardımcısı ve belediye başkanlarıyla beraber, Iğdırlı savcılar ve hakimlerin verdiği teşekkür plaketlerinin sunumunda renkli anlar yaşandı.

HAZIRLANAN SLAYT BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!


Gecenin sunuculuğunu yapan ve aynı zamanda derneğin basın danışmanı olan Celal Karaali'nin hazırladığı slayt ilgiyle izlendi. Derneğin açıldığı günden günümüze kadar gerçekleşen dayanışma gecelerini; kahvaltı, kültürel gezi gibi birçok etkinliği içeren ve yaklaşık 30 bin fotoğraf arasından seçilen 265 fotoğrafın yer aldığı slayt sunumu, hafızaları tazeledi.

IĞDIR: BİR ŞEHRİN ÖTESİNDE…


Düzenlenen gecede davetlilere bir konuşma yapan Dernek Başkanı Avukat Sinan Bayat, “Geceleri İstanbul’da uyuyup sabahları Iğdır’da uyanan nazlı Iğdır sevdalıları, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek konuşmasına başladı.
Derneğin İstanbul’da yaşayan Iğdırlıların çatı adresi olması için 2010 yılında Aydın Şavluk’un öncülüğünde kurulduğunu hatırlatan Av. Bayat, “Geçmiş dönem başkanlarımız Emirali Karaali, Şükrem Aras ve yöneticilerimizin katkısıyla, üstlenmiş olduğumuz vazifeyi yerine getirerek, yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanma çabası içindeyiz. 30 bin fotoğraf üzerinden seçtiğimiz ve sizlerin 265 fotoğraf olarak izlediğiniz, 15 dakikalık sunum bu başarının bir göstergesi ve özetidir” dedi.

“İSTANBUL’DA IĞDIR’IN NÜFUSU KADAR IĞDIRLI VAR”


İstanbul'da yaşayan Iğdırlıların sayısının 95 bin civarında olduğunu açıklayan Av. Bayat, “Iğdır şehir merkezinin nüfusu kadar İstanbul’da Iğdırlı yaşıyor. Peki, siyasette bir Iğdırlı başbakanı, bakanı, bürokraside bir Iğdırlı müsteşarı, genel müdürü, iş hayatında bir Iğdırlı TÜSİAD ve TOBB başkanını görmenin zamanı sizce de gelmedi mi?” diye sordu. Av. Bayat sözlerine şöyle devam etti:

“ÇOĞUMUZUN TELEFON NUMARASININ SONUNDA 76 VAR”
"Ben de dahil olmak üzere birçoğumuzun telefonunun, mailinin, şifrelerinin sonu 76’dır. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, 76 plakalı bir araç gördüğümüzde ona selektör yapan, hemşehricilik duygularını bu denli yoğun yaşayan, belki de tek bir toplumuz. Ancak ilimizin ve bölge halkının kalkınması için, bu denli yoğun duygusallık yetmemekte, bunun içini doldurup mantıklı davranmak zorundayız. Biliyoruz ki, bizler bir olursak, diri olursak aşılamayacak hiçbir engel, ulaşılamayacak hiçbir hedef yoktur.”



“IĞDIR OVASI’NIN CESUR YÜREKLERİNE SELAM OLSUN!”
Av. Sinan Bayat konuşmasını, katılımcıların alkışlarla eşlik ettiği “Selam olsun Atatürk’ü, bayrağını, vatanını seven yüreklere… Selam olsun Kars’a, Ardahan’a, Iğdır’a… Selam olsun Tuzluca’ya, Halfeli’ye, Melekli’ye, Karakoyunlu’ya, Aralık’a… Selam olsun sırtını Ağrı Dağı’na yaslayıp, Karabağ’ın bağımsızlığını düşleyen, Iğdır Ovası’nın Cesur yüreklerine…” sözleriyle tamamladı.



Diğer fotoğraflar için tıklayın ...

Iğdırlılar salona sığmadı! 

DEVAMI İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ ░▒▓► http://www.yasamgazetesi.com.tr/igdirlilar-salona-sigmadi-resimleri,10484.html

Yaşam Gazetesi

Kent Yaşam-Haber Merkezi




 

Editör: Haber Merkezi