Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından Kartaltepe Millet Parkı içerisinde, vatandaşların ilçedeki kentsel gelişimle ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla kurdurulan 'Kentsel Değişim, Dönüşüm ve Gelişim Merkezi' açılışına CHP Zeytinburnu Belediye Meclis üyelerinden İlkay Biber de katıldı ve ilgililere teşekkür etti.







Zeytinburnu’nun en büyük sorununun 'Kentsel Dönüşüm' olduğunun, deprem odaklı kentsel dönüşüm için 'Pilot Bölge' ilan edilen Zeytinburnu'nda yurttaşların mağdur olduğunu dile getiren Biber, "Yeşil alanlar ve kamuya ait alanlar kentsel dönüşümü finanse edeceğiz diye imara açıldı. Yurttaşlara, 'bir lira para almadan evine karşılık evleri verilecek' denildi; ama uygulamada yurttaşın yerini alıyorlar, kamu alanını imara açıyorlar, üstüne de yurttaştan %25 kesinti yapıyorlar" dedi.

'Kentsel Dönüşüm'de kendi adına yaptığının m2'sini 3500 TL'den, vatandaşın yerini ise 1300 TL'den saydıklarını da belirten Zeytinburnu Meclis yesi İlkay Biber, "Bu nasıl bir haktır, adalettir demek isteyen, hemen karşısında başka kurumların çalışanlarını buluyor. Ve hak sahibi 'İster al ister alma, şartlar bu', ile karşı karşıya kalıyor. Biraz üsteleyen olursa da tersleniyor, horlanıyor. Çok hararetli tartışmalar yaşandı ve hatta bir çok kişi kavga etme noktasına geldi” diyerek konuşmasını sürdürdü.






'İşler Başkan Aydın'ı aşıyormuş'

Vatandaşların Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a, 'Kentsel Dönüşüm'ü sorduğunu ve buna karşılık Başkan'ın 'Bu işler beni aşıyor, benim de yapacak bir şeyim yok' cevabını aldığını iddia eden Biber, Zeytinburnu'ndaki yurttaşların bu konuda çok mağdur olduklarını kaydetti. Biber, böylesine önemli ve vatandaşların hiç bilmediği bir konuda, bilgi alabilecekeleri, içinden çıkamadıkları durumlarda yardım alabilecekleri, danışabilecekleri böyle bir ofisin olmadığını, Bakırköy Belediyesi'nin açtığı bu ofisin yurttaşlar adına memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.
"Birileri geliyor, sizin evinizle ilgili tasarrufta bulunuyor, planlar projeler yapıyor, sizi bir takım hesapların içine sokuyor. Ve siz 'ne oluyor' diyeceğiniz zaman karşınızda bu sorunları çözsün diye kendi seçtiğiniz Belediye Başkanı ve yöneticileri değil, başka kurumların çalışanlarını buluyorsunuz" diyerek açıklamasına devam eden İlkay Biber, "Yurttaşın direkt kendi seçtiği yöneticilerle, sorunlarını çözebileceği bir ofis kazandırdığı için Bakırköy Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kerimoğlu'na huzurlarınızda canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Selvi SARITAÇ

 

Editör: Haber Merkezi