İki dönem Belediye Başkanlığı yaptığı Bakırköy’ü “Yapılan hizmetleri, insan yapısı, çağdaşlığı ve Kemalist düşüncesiyle Türkiye’ye örnek olacak bir belediyedir” sözleriyle tanımlayan Ateş Ünal Erzen, son günlerde yapılan bazı açıklamalarda adının kullanılmasını “dedikodu” olarak değerlendirdi.



SİYASETİN AMACI DEĞİŞTİ
Adının, Bakırköy dışındaki ilçelerde de geçmesine anlam veremediğini ve ‘çirkin siyasetten nefret ettiğini’ belirten eski Başkan Ateş Ünal Erzen, “Siyasetin bir amacı vardır ve ne yazık ki Türkiye genelinde bu değişti. Ben köşemde oturduğum ve hiçbir şeye karışmadığım halde kulağıma bir sürü dedikodular geliyor” dedi.



“Ne yeniler eskileriyle, ne de eskiler yenileriyle uğraşmalı” diyerek makam sahibi bazı halef-selef CHP’lileri eleştiren Erzen, “10 yıl aktif olarak siyasetin içindeydim ve bir sürü insan tanıdım. Kimsenin hakkında konuşmam, kimse de benim ağzımdan dedikodu duyamaz” diyerek, artık gelişmeleri bir işadamı olarak değerlendirdiğini ve kendi işine baktığını söyledi.



YAN YANA GÖRMESİNLER
Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile bir kahvaltı yaptıklarını ve genel konular üzerine sohbet ettiklerini belirten Erzen, “Kahvaltıdan çıktım, iki adım yürüdüm hemen dedikodu; ‘Milletvekili mi oluyorsun?’ Hemen haberler çıktı ‘Milletvekilliği için Bülent Kerimoğlu’ndan destek aldı’ diye. Defalarca da milletvekili adayı olmadığımı söyledim. Siyaseti bıraktım mı? Hayır. Benim şu anda bir oyum var ve şu aralar da sık sık seçim olduğu için gidip oyumu kullanıyorum” şeklinde konuştu.



SİYASETİN AMACI HALKA HİZMETTİR, DEDİKODU DEĞİL
Son günlerde adının Maltepe’de telaffuz edildiğine de dikkat çeken Ateş Ünal Erzen, “Birbirlerinin arkasından konuşup, sonra yan yana gelince sarılıp öpüşen siyasetçiler var. İğrenç dedikodular üretiliyor. Belden aşağı söylemlerle, aile saygınlığı da kalmamış” dedi. Sosyal medyada Maltepe Belediyesi eski Başkanı Mustafa Zengin’in açıklamaları şeklinde verilen ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı hedef alan açıklamalara tepki gösteren Erzen, “Bahsedilen konuyla ilgili bilgim yok. Mustafa ey neden böyle bir şey yapmış, anlayamadım. Aradım kendisini ancak, telefonu açmadı. Bu kirli siyaset benden uzak kalsın. Herkes kendi işine baksın. İş yapamayan insanların işi bu dedikodular” ifadelerini kullandı.



Bir sürü söylenti olduğuna işaret eden Ateş Ünal Erzen, “Benzin istasyonu konusu da dedikodudan ibaret. Bizim zamanımızda bir tane benzin istasyonu verilmemiş. Büyükşehir’in verdiklerini de mahkeme kararı ile durdurmuşuz” açıklamalarında bulundu.


HİZMET, OY KAZANDIRIR
Belediyelerin getirdiği hizmetlerin önemine dikkat çeken Ateş Ünal Erzen, sözlerini şöyle tamamladı: “CHP olarak Bakırköy’de yüzde 70 oy alındıysa, bu belediyenin hizmetlerindendir. Üye sayısı önemli değil. Projelerden halkın faydalanması lazım. Belediye dediğin şeyde parti yoktur. Oradaki halkın mutluluğu için çalışan kurumdur. Halkın hizmetlerinin belki hepsini yapamazsın ama elindeki imkanlarla en iyisini sağlığını, güvenliğini, eğitimini sağlayacaksın. Örgüt emekçisi ne demek? Dayakçısı mı, tetikçi mi? Hayatında bir portakal satmış mı, bir yardım yapmış mı, durumu biraz iyi ise bir öğrenciye burs vermiş mi, ona bakarım ben. Para kazanmak için örgüt emekçisi olunmaz.”



Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi