Geçtiğimiz Aralık ayında Bakırköy gündemine düşen Şenlikköy Mahallesi’nde bulunan ve üzerinde Kaşıbeyaz Restorant’ın hizmet verdiği Varlık Fonu'na ait olan, planlarda konut ve yeşil alan olarak görünen yaklaşık 23 dönüm arazinin ticari alana çevrilmesi gündeme düşmüş, akıllarda soru işareti bırakmıştı.

Genellikle internet haberciliği yapan, zaman zaman da yazılı medya ile yayın yapan Bakırköy Gazetesi isimli internet sitesinden de, “Kaşıbeyaz imarına 5 Milyon karşılığında mı izin verildi?” başlığı ile yayınlanan haber, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve İmar Komisyonu na tepkiye neden olmuştu.

Buna karşılık Mayıs ayı meclis toplantısında gündeme gelen önergelerde, ada pafta numarası verilmeden ticaret alanı olarak teşekkül etmiş alanların sokak isimi verilerek imar durumlarının değiştirilmesi için imar komiyonuna havale edilmesi, gazeteciler arasında tepkiye neden oldu.

Şenlikköy Yamaç Sokak’ta tepkilere rağmen etrafı çevrilerek inşaat çalışmaları yapılan alanın Kaşıbeyaz Restorant’ın olduğu alan olduğu tespit edildi. İmar komisyonuna havale edilen Kaşıbeyaz Restorant’la ilgili söz konusu 5 milyon alındığı iddiaları birkez daha gündeme düşerken, vatandaşların da tepkisine neden oldu.

İmar Komisyonu’ndan çıkacak sonucu bekleyen Bakırköylüler, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yöneticilerden iddialara cevap vermesini isterken, seçim öncesi bu tür iddialarla anılmak istemediklerini ifade ettiler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi