CHP’li İBB Meclis Üyesi Avukat Taner Kazanoğlu’nun önergesi üzerine, Türkerler İnşaat; "Mevzuattan kaynaklanan haklarımızın ötesinde iddia edildiği gibi, meri imar planı dışında bir imalat yapılması söz konusu değildir" açıklaması yapmıştı.

Türkerler İnşaat’a ait iki kulenin yer aldığı 45 katlı rezidans ve AVM projesi Çiftçi Towers’ta yapılan incelemeler sonucu, iki kulenin de çatı bölümünde toplam da 3.000 m2, zemin seviyesindeki bahçe kısmında ise toplamda 1400 m2 projeye aykırı yapılanma olduğu tespit edildi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan tespitlerin ardından, imara aykırı yapılanmaların 15 gün içinde ruhsat ve mevzuata uygun hale getirilmesi, aksi halde belediye encümeninden alınacak yıkım kararı ile söz konusu yerlerin yıkarak, yıkım masraflarının da Türkerler Holding tarafından karşılanacağını bildirdi.

CHP’li İBB Meclis Üyeleri, “İddia edildiği gibi, meri imar planı dışında bir imalat yapılması söz konusu değildir" açıklaması yapan Türkerler Holding’in, mühürleme sonrası kamuoyuna yapacağı açıklamayı da merakla beklediklerini söylediler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi