CHP’li meclis üyeleri adına konuşan Ali Rıza Akyüz, Emniyet Müdürlüğünün Ataköy 5. Kısım da yer alan ve kullanılmayan Nikah Salonu’nu geçici olarak iskan istemesini 'RED' etmelerine gerekçe olarak Nikah Salonu’nu kendi ihtiyaçları için kullanılacaklarını söyledi.

Osmaniye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Cumartesi Pazar alanında yapılması planlanan kamu hizmet alanlarının fonksiyon değişikliğinin yapılmadığını, bu değişiklik için İBB tarafından yapılması gereken 1/5000'lik planların henüz yapılmadığını söyledi. Yaklaşık 33 dönüm olan mevcut alana İBB’nin ağır davrandığını ve öncelikle plan tadilatının yapılmasını, yapılacak değişiklikten sonra CHP gurubu olarak tekrar düşüneceklerini ifade etti.

Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, yakın tarihte İBB ve Bakırköy arasında protokol imzalanacağını, Başkan Kerimoğlu’nun da geçen ay yaptığı meclis konuşmasında Kadir Tokbaş’ın kendisine şifai olarak söz verdiğini hatırlatarak, “Siz bu işi geciktirerek ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu. 

Bakırköy’ün hizmete aç olduğunu söyleyen Torun, “Hizmetin gelmesini istiyorsunuz ama kendiniz yapmıyorsunuz. İBB den hizmet gelecek ama istenmiyorsa onu bilemem. Birilerini zor durumda bırakmak istiyorsanız onu da bilemem. Oda sizin iç işleriniz, bürokratik yapınızdır. Belediye Başkanından bizzat duyduğum bu konunun ivedilikle halledileceği. Siz bu kararı neden verdiniz anlayamadık. Hizmet istiyoruz ama 1-2 yıl protokol yapıp vermiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.
Meclis sonunda Başkan Bülent Kerimoğlu’nun teklifi ile meclise gelen “Ataköy 5. Kısım da yer alan Nikah Salonu’nun geçici olarak Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi” teklifi, CHP’li Meclis Gurubu’nun “Red” oyu vermesi ile kabul edilmedi.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi