"Kurban rantında CHP meclis üyelerimi var" gibi spotlarla verilen haberde Bakırköy Belediyesi CHP'li meclis üyeleri Yahya Göktaş, Emrah Topkaya, S. Emre Kızıltuğ, Ali Türkoğlu, İrfan Kurtulmuş ve Mahir Çelik hakkında "Kurbanlık satış yerlerinden haksız kazanç elde ettikleri iddia edilmişti. Hatta "Koç gibi yolsuzluk ve milyonluk vurgun ortaya çıktı" spotları ile verilen haberde yukarıda adı geçen meclis üyeleri resmen "Hırsızlık" la suçlanmışlardı.

Bakırköy gündemine bomba gibi düşen bu haberden sonra suçlanan kişilerin ne yapacakları konuşulurken, ertesi gün haberin siteden kaldırılması bu kez başka iddiaların doğmasına neden oldu.






"Bizde utanıyoruz!.."


Bakırköy Gazetesi haber sitesinde kaleme alınan yolsuzluk iddialarından sonra adı geçen kişilerin tamamına telefonla ulaşarak konu hakkında görüşlerini aldık. Görüşünü aldığımız meclis üyeleri, "Haberin tamamının yalan ve kasıtlı olduğunu, mahkemede haklarını arayacaklarını söylediler " Bizim yaptığımız telefon görüşmelerinden 2 saat sonra mahkeme kararı olmadan haberin siteden kaldırılması Bakırköyde başka söylentilere neden oldu.
Bakırköy siyasetinin yakından takip ettiği bu haber sonrası görüşlerini bildiren Bakırköylüler, “Yüzde 70 oyla seçtiğimiz Belediye Başkanı ve meclis üyeleri hakkında böylesi utanç verici iddiaların ‘HABER’ adı altında yayınlanması bizleri de utandırıyor. Umuyoruz ki bundan sonra böylesi iddialarla değil, Bakırköye yakışır hizmetlerle gündeme geliriz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi