Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Turan Aydoğan, İl Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Diribaş ve Ali Haydar Kahraman, eski İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Seyit Ali Aydoğmuş, geçmiş dönem ilçe başkanlarından Rıza Akpolat ve Hüseyin Özkahraman’ın yanı sıra  belediye meclis üyeleri, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından,  video gösterimi ile devam eden toplantıda konuşan ve halen Bahçelievler Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi olan Özkan, “Hedefimiz Bahçelievler Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi’ne dahil etmektir” dedi.

Toplantıya katılan diğer aday Gökmen Güneş’i sahneye davet eden Özkan, “Gökmen kardeşimle birlikte büyük bir sorumluluk altına girmiş bulunmaktayız. Kim kazanırsa kazansın, hedefimiz Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıdır” diyerek, karşılıklı başarı dileklerinin ardından konuşmasını sürdürdü. .

“Genel siyasete hakim olmamın yolu, yerel siyasete hakim olmaktan geçer” diyen Özkan, “Bizler burada partimizin ülke siyasetindeki etkin rolünü artırmak ve iktidara giden yolda el ele vererek engelleri ortadan kaldırmak için buluştuk. Bu salonu dolduran bizler, toplumsal anlamda sorumluluk hisseden, ülke siyasetine yön vermek isteyen fedakar Cumhuriyet Devrimcileriyiz” dedi.

Adı ‘reform’  olarak sunulan ekonomi, sağlık, güvenlik, adalet, milli eğitim gibi toplumun temelini oluşturan, ancak ayrışmasının temeli olan uygulamalara bakılınca kendilerine düşen görevin daha da önemli hale geldiğini ifade eden Mehmet Ali Özkan, “Adalet mülkün temeli olmaktan çıkmış, siyasetin emir eri olmuştur. İstikrar adı altında yalan siyaseti halkımıza pazarlanmıştır. Uluslararası hakim güçlerin siyaset parolası kitleleri muhtaç hale getirmiş, onları sadaka kültürü ile besleyerek kendisine biad eder hale getirmiştir. Halk üzerinde psikolojik baskı artmış, emek gurubu sömürülmüş, biri karşı dursun, hemen icabına bakılır hale gelinmiştir. Devletin kaynakları har vurulup harman savrulmuş, ‘Kent yoksulları’ denilen yeni bir kitle oluşturulmuştur.” diyerek konuşmasını sürdürdü.


Toplantının başladığı sırada Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün "MİT tırları" soruşturması kapsamında tutuklandığı haberini alan Özkan, "Mücadelemiz her alanda olacaktır. Toplumun sesi olan gazeteci dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyorum" dedi.

Pazar günü yapılacak ilçe kongresinde sonuç ne olursa olsun kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olacağını, hep birlikte el ele, gönül birliği ile hedeflerinin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı olduğunu belirterek, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi