Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane Belediye Başkanlığı önünde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı olarak ismi ile müsamma olan kenti ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Gül, Erzincan'dan gelişinde Kelkit'te kendisini karşılayanlarla beraber olduğunu söyledi.

Gümüşhane'nin gümüş gibi parlaşan bir şehir olduğunu vurguluyan Gül, bu güzel havada Gümüşhanelilerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Kentle ilgili her türlü bilgiyi alacağını ifade eden Gül, "Yapılması gerekenleri ihtiyaçları öğreneceğim ve onların talimatlarını vereceğim" dedi.

Gül, kentin alimler, fazıllar, değerli siyasetçiler yetiştirmiş, toprağının altı ve üstünün de zengin olduğu bir il olduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin her tarafı muhakkak ki birbirinden kıymetli. Nereye gitsem oranın bir özelliği, güzelliği var. Ama şu bir gerçek ki Türkiye'nin her bir yanı hepimize aittir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye'nin büyüklüğü, güçlülüğü, güzelliği ile hepimiz gurur duyarız. Halkımız fedakardır, cefakardır. Devletine milletine gönülden bağlıdır. Halkımızın, vatandaşlarımızın, onların arzuları, onlara hizmet etmek bir ibadettir" değerlendirmesinde bulundu.

Çok güzel hizmetler yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Eksikliklerin adım adım giderildiğini görmekten tabii ki büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Şehrin girişinde üniversitenin yükselmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Gül, sadece bu ildeki çocukların değil, başka şehirlerdeki çocukların da okuyacağını belirtti.

Herkesin memleketin kıymetini bilmesi gerektiğine işaret eden Gül, şöyle devam etti:

"Nerede huzur olursa nerede istikrar olursa nerede kardeşlik, muhabbet dayanışma olursa o ülkede, o şehirde, o beldede ilerleme olur, gelişme olur. O beldenin, şehrin, ülkenin, problemlerini halledilir. Çok şükür son yıllarda memleketimizdeki istikrar olgusu, Türkiye'nin daha hızlı büyük adımlar atmasına fırsat vermektedir. Gördüğünüz gibi birçok önemli meseleler, sorunlar konuşularak bu ülkede çözülüyor. Şimdi esas işimiz memleketimizi çok daha hızlı kalkındırmak. Vatandaşlarımızın hayat standartlarını çok daha fazla yükseltmek. Çocuklarımızın geleceğini çok daha geleceğini çok daha güzel bir şekilde hazırlamak."

Gül, başta sağlık ve eğitim gelmek üzere bu konulara devletin çok önem verdiğini dile getirerek, geçen yıllarla bu yılların karşılatırıldığında her şeyin daha iyiye gittiğini, eksikliklerin giderek tamamlandığının görüleceğini kaydetti. Türkiye'nin geleceğinin daha parlak olduğunun altını çizen Gül, "Nasıl babalarımızdan, dedelerimizden daha iyi şartlarda yaşıyorsak daha iyi yollardan gidip geliyorsak daha iyi hastaneler daha iyi okullar, evlerde oturuyorsak çocuklarımızda bizden daha iyi olacak. İşte bunun için hep beraber gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül Vali Mayda'nın verdiği öğle yemeğine katıldı

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda'nın onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı.

Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Gümüşhane'de cumhurbaşkanı olmaktan, ismiyle müsamma olan kenti ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, eşi ve kendisi adına Gümüşhanelilere sevgi ve muhabbetlerini sundu.

Dün de Erzincan'da olduğunu anımsatan Gül, cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret ettiğini bildirdi. Yaklaşık 40 yıldır cumhurbaşkanı görmeyen iller bulunduğuna, Gümüşhane'ye ise en son cumhurbaşkanının 19 yıl önce geldiğine dikkati çeken Gül, "Şüphesiz ki devletin, milletin birliğini temsil eden cumhurbaşkanlarının vatanın her karış toprağını ziyaret etmesi bir heyecan uyandırıyor. Hangi ilimize gitsem bu heyecanı görürüm. Diyarbakır'da da bu büyük heyecanı yıllar önce görmüştüm. Edirne'de, Adana'da, Trabzon'da da her yerde... Bugün de aynı şekilde Gümüşhane'de büyük bir sevgi, muhabbet ve heyecanı gördüm" diye konuştu.

Gül, Valilik, Belediye ve Garnizon'da aldığı brifinglerde kentin ne kadar huzurlu olduğunu, bütün yöneticilerin ve ileri gelen herkesin şehrin geleceği için dayanışma, iş birliği ve el birliği içinde çalıştıklarını görmekten sevinç duyduğunu kayderek, şunları söyledi:

"Bazı illerimiz var ki bir il bile olsa bakıyorsunuz çok ayrı, birbiri ile çok uğraşanlar, bir uyumu görmüyorsunuz ve üzülüyorsunuz o zaman. O ilde de gelir, ilerleme söz konusu olmuyor. Nerede bir güzel bir işbirliği dayanışma var, farklı siyasi partiler, farklı fikirler, farklı görüşler demokrasinin gereği tabii ki. Bunlar olacak. Olmazsa o zaman noksanlık olur. Bunlar varken ülke çıkarı için, memleket çıkarı için, şehrin geleceği ve şehrin hemşehrilerinin çıkarı için yeri geldiğinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilirse o zaman çok büyük başarılar oluyor. Bunu bu ilimizde görmekten de büyük memnuniyet duydum. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum."




Editör: Haber Merkezi