Türkiye'ye 38 yıl sonra gelen ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, yazılı bir açıklama yaparak son günlerde siyasilerin kendisini polemik konusu yapmalarının manidar olduğunu söyledi. Perver Roboski katliamı üzerinden kendisine yüklenen Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

"KILIÇDAROĞLU'NA YAKIŞMADI"

Perwer, "Dersim asıllı bir Kürt olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise barışa verdiğim desteği 30 yıllık savaşın en büyük trajedilerinden biri olan Roboski katliamı ile istismar edip şahsıma saldırması ve iç politika malzemesi haline getirmesi samimi olmadığı gibi, şıkta olmamış ve ana muhalafet partisinin genel başkanına hiç yakışmamıştır." ifadelerini kullandı. Perwer, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu partide ırkçı, inkarcı ve kafatasçı anlayışların sürekli karşımıza çıktığını ve kendisinin bunlara tolerans göstermesi ortada iken, Kürt halkının acılarını istismar etmesini kamuoyunun vicdanına bıraktığını kaydetti.

"BARZANİ'NİN DAVETİ ÜZERİNE GELDİM"

Perwer, "Son günlerde 38 yıl sonra vatanıma gelmem ile ilgili bazı siyasi parti başkanlarının şahsıma saldırmaları ve beni polemik konusu yapmalarını çok manidar buluyorum. Geliş amacımı önceden gerek bir basın açıklaması ile gerekse geçen pazar günkü basın toplantısı ile net bir şekilde sadece barışa destek vermek için ve sayın Mesud Barzani'nin daveti üzerine olduğunu açıkladım." dedi.

"BARIŞIN ÖNÜNE GEÇİLEMEYECEK"

Ünlü sanatçı yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünyada bir insanlık suçu olarak görülen ve aşağılanan ırkçı bir anlayış ile şahsına saldırmasının barışa, sevgi ve kardeşliğe olan özlem ve çabalarından hiçbir şekilde alıkoymayacağını belirtti. Perwer, "Türkiye'de barış ve kardeşlik duygularının yükselmesi ve sahiplenilmesi herhalde çatışma kültüründen beslenen bu anlayışın paniğe sebep olmasına yol açmıştır ve bu nedenle şahsıma saldırmaktadırlar." diye konuştu.

"BARIŞ İPİNİ GÖĞÜSLEYENİ TEBRİK ETMEK ŞEREFTİR"

Genel olarak hiç bir siyasi parti veya şahsa destek sunma veya övme gibi bir tavrının asla olmadığını belirten Perwer şunları söyledi: "Ancak barış sürecini her türlü riski göğüsleyerek başlatan ve devam ettiren siyasetçileri bu tutumlarından dolayı kutlamak ve teşekkür etmek benim için bir şereftir. Umarım beni ucuz ve karşılıksız bir şekilde eleştiren şahsiyetlerde barış sürecine katkı sunar ve kendilerine de böylece en içten duygularımla teşekkür eder ve bunun için destek veririm. Halkımın acılarını sürekli sanatım ile dile getiren bir sanatçı olarak en büyük sorumluluğum bu acıların bitmesi için çaba sarf etmektir.

En büyük hayalim demokratik, eşit haklara sahip, refaha kavuşmuş, karşılıklı hoşgörüye dayanan özgür bir topluma kavuşmaktır. Bu hayalimi gerçekleştirmek için kendi çapımda sanatım ile önümüzdeki süreçte somut projelerle aktif bir şekilde barış sürecine destek sunacağımı kamuoyuna açıklamak istiyorum."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şivan Perwer'in önemli bir sanatçı olduğunu belirterek, "Halepçe'yi en iyi anlatan sanatçıdır. Kürtçeyi bilmesek bile o ağıtı dinleyince tüylerimiz diken diken oluyor. Ben Perwer'e sormak isterim. Diyarbakır'a gittin sahneye çıktın Roboski'de öldürülen yurttaşların hesabı sorulmadan sen hangi yüzle Erdoğan'a övgüler düzüyorsun. Kanları dahi kurumadı. Tek takipçisi varız, biziz. Dışarda Roboski için üzüleceksin ama o meydanda failleri orada ona övgü düzeceksin. Sen sanatçısın. Sanatçı zalimin yanında yer almaz. Ahmet Kaya gibi karşısında olur. Otur Ahmet Kaya'nın gösterdiği yürekliliği göster" ifadesini kullanmıştı

Editör: Haber Merkezi