Hafta sonu mesaisini Karadeniz turuna ayıran ve ilk durağı Samsunda konuşan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık'ta patlak veren ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonu ile ilgili soruşturmada görev yapan polis memurlarına yüklendi. Erdoğan, polis ekiplerine "Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak. Terbiyesiz." dedi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdıran fotoğraf

"ELİNE TESPİHİ ALACAK KÜLHANBEYİ GİBİ"

Erdoğan, "Kimse yasalar aykırı emir veremez. Eğer siz kalkıp bu insanlara bu baskıları yapıp yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız üzerimize düşeni yapacağız. Şu hale bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline teşbihi alacak külhanbeyi gibi.

Bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iş. Bunu yapan yargı mensubunu seyir mi edeceğiz? Gereğini neyse bunu yaparız. Ak Parti bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede." dedi.


"BİZ DE GEREKLİ OLANI YAPARIZ"

Başbakan, "Biz bu konularda rahatız. Tek derdimiz hukukçuların hukuka saygılı hareket etmesidir. Güdümlü hareket ettikleri zaman, o zaman siyasiler olarak yargı, yürütme neden var bu ülkede. Hepsi anayasaya göre çalışıyorlarsa sorun yok. Ama aykırı işlem yapıyorlarsa biz de gerekli olanı yaparız." şeklinde konuştu 

Editör: Haber Merkezi