Türkiye düne ülkeyi derinden sarsan bir şokla uyandı. "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile işadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 84 kişi gözaltına alındı.

SORUŞTURMANIN BAŞINDA ZEKERİYA ÖZ VAR

Soruşturma, başında eski Ergenekon savcısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün bulunduğu Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosu'na bağlı savcı Celal Kara ve Memur Suçlarına bakan savcı Mehmet Yüzgeç tarafından yürütülüyor. Üç ayrı soruşturma aynı anda yürütülürken, soruşturmalardan birinin işadamı Ali Ağaoğlu, diğeri Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, üçüncüsünün ise Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'le ilgili olduğu öğrenildi.

UYAP'A DAHİ GİRİLMEDİ

soruşturmayı yürüten 3 savcı, İstanbul Başsavcısı'na haber vermeden düğmeye bastı. Büyük bir gizlilikle yürütülen soruşturmanın detayları, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) dahi girilmedi. Ankara'dan güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, üç bakan oğlunun da adının karıştığı operasyonu, gözaltılar başladığı sırada öğrendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı operasyonla ilgili yaptığı ilk açıklamada operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu soruşturma aşamasında konu ile ilgili açıklama yapmasının uygun olmadığını belirtti. 

Editör: Haber Merkezi