Sarıyer’deki yerleşim alanlarının büyük bölümünde gecekondu yapılar bulunuyor, bu gecekondularda yaşayan ve evlerinin tapularını alabilmek için çaba harcayan vatandaşların siyasi partilerin kapılarını aşındırıp, destek istemeleri sırasında ise zaman zaman tartışma ve protestolar da meydana geliyor.
TAPUSUZ VATANDAŞLAR SİYASİLERDEN İLGİ BEKLİYOR
Özellikle Fatih Sultan Mehmet (FSM) Mahallesi, Derbent (Çamlıtepe), Kocataş, Baltalimanı ve Pınar Mahallesi gibi yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar tapu sorunlarının çözümü için kooperatif ve dernekler kurarak, ortak hareket etseler de bugüne kadar siyasi partiler arasında çözüm için bir birliktelik sağalanamadığı, ilçe ve büyükşehir belediyesi arasında da işbirliği yapılamadığı için sorun kronik bir hal almış durumda.
Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Sarıyer Belediye Meclis Toplantısı’na gelen FSM Mahallesi sakinleri de önce CHP ve AK Parti grup odalarını ziyaret edip, gecekondu olarak nitelenen tapusuz evlerinin yıkılmasının önlenmesi için yardım istediler.



BELEDİYE BAŞKANI BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETMEYİ ÖNERDİ

Vatandaşlar daha sonra gerçekleştirilen meclis toplantısını da izleyerek, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik ile CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’in konuyla ilgili konuşmalarını dinlediler. Her iki partinin mensupları imar planlarının yapımı ve tapu sorununun çözümü konusunda birbirlerini suçlayıp, karşı tarafından yapıcı yaklaşmadığını ileri sürerken, Başkan Şükrü Genç, “Bu sorunu ancak birlikte hareket ederek çözebiliriz” diyerek, daha önce yaptığı çağrısını yineledi.
Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz’un aynı sorunu yaşadıkları halde birlikte hareket edemediklerini söyleyen Başkan Genç, “Biz Üsküdar Belediyesi’ne teklif ve proje götürüp, Büyükşehir’de ortak hareket edip, ortak karar alınmasını beklerken, bir de baktık Üsküdar Belediye Başkanı bağımsız hareket edip, arkadan dolanmaya çalışıyor. Bu şekilde bir çözüm mümkün değil. Vatandaşlarımızın gecekondu sorununu çözmek için önümüzde bir fırsat var, gelin bu fırsatı kaçırmayalım” diyerek, AK Parti grubundan işbirliği talebinde bulundu.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi