Sarıyer Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında görüşüldükten sonra açık oylamayla kabul edildi. 364 sayfadan oluşan raporla ilgili olarak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Ardından CHP ve AK Parti grubu ile kendi adlarına söz alan meclis üyeleri raporla ilgili düşünce ve görüşlerini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı sunumda, CHP’yi yerel anlamda iktidar yapıp, ‘Dünya kenti Sarıyer’ iddiasına destek veren Sarıyerlilere teşekkür edip, “Desteğini artırarak sürdüren Sarıyer halkına minnettarız. Büyük bir sorumluluk duygusu ile, Sarıyer halkının güvenini ve desteğini hak etmek, kökten değişimi başlatmak, mükemmel bir kalkınma eylemi planlamak için, söz verdiğimiz, “Dünya Kenti Sarıyer” için çok çalıştık” dedi.

Devlette devamlılığın önemini vurgulayan Şükrü Genç, özellikle bürokratların alt yapısını hazırladığı, yerel için ya da ülke için yapılan her faaliyetin, konulan her tuğlanın üzerine bir tuğla daha konulması gerekliliğini belirtti. Genç, “Planlanmadan, projelendirilmeden yapılan uygulamaların hiçbir faydası olmaz. Bizler nerede yaşam varsa, orada olmalıyız. Kim varsa, onu da yaşama katmalıyız. Kesinlikle kimliğine, siyasetine, dinine, düşüncesine bakmadan, herkesin bu sürecin içinde olmasını sağlıyoruz. Bu katılımcı, demokratik, yerelden kalkınma sürecini ve ortaya çıkan sonucu hayata geçirmek onurumuz olacaktır. SKEP (Sarıyer Kalkınma Eylem Planı) sizin, benim, hepimizin performansı olacaktır. Belediye yönetimi olarak mevcut yaşamı kolaylaştırmak, gelecek yaşam için hazırlık yapmak temel amacımızdır” dedi.

Başkan Şükrü Genç, ilgi ve dikkatle dinlenilen konuşması sırasında 364 sayfalık raporda yer alan faaliyetleri tek tek anlatıp, 2014 yıılında hayata geçirilen veya yapımı devam eden projelerle ilgili bilgi verdi.

Göreve geldikleri süre içinde her yıl olduğu gibi bu yılda da başarılı bir yıl geçirmiş olmanın gurur ve mutluluğunu taşıdığını ifade eden Genç, konuşmasını şu başlıklar altında sürdürdü:

HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPIMI

“Bir mühendis olarak gururlanıyorum, her bir noktasında emeğimiz var. Çok güzel bir noktaya geldi ve çalışmalar özverili bir şekilde devam ediyor. İş güvenliği kontrollerine çok önem veriyoruz. Hedefimiz 2016 ortalarına doğru hizmete girmesi. Bu ayın sonunda kabası bitiyor, bodrum katındaki ince işlere de başlandı.  Binamız tamamlanınca Sarıyerliler farklı bir konfor yaşayacak.

 VERİLEN EMEĞİ HERKES YAKINDAN GÖRMELİ

Coğrafi koşulları zor bir bölgede yaşıyoruz. Verilen emeği herkes yakından görmeli.  Yapılan merdivenler mahalleyi değil yaşamı birbirine bağlıyor. Biz hizmet verdiğimiz hiçbir mahalleye yıkılacak gözüyle bakamayız. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde Cami, Cumhuriyet Mahallesi’nde Cem Evi yapılıyorsa hiçbir hizmet boşa gitmez. Buralarda dönüşüm olacaksa, halkla birlikte olur. Çakılan her çivi insanların kendilerini güvende hissetmesini sağlıyor.

 AYAZAĞA’DA YAŞAM ÇOK ZOR

Ayazağa da yaşam çok zor bunu biliyoruz. Keşke bir takım planlar çizilirken Ayazağa’yı da içine alsalardı. Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda 208. Sokak yaşama kavuşturuluyor.

 UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDİYORUZ

Sosyal sorumluluk projelerinin başında, gençleri yaşama bağlamak ve uyuşturucu illetine bulaşmadan önce önlemler almak konusunda başta Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un önderliğinde yaptığımız faaliyetleri Sarıyer’in diğer kamu kuruluşlarıyla paylaşıyoruz. Ortak çalışmalar yürütüyoruz. En önemlisi de spor alanları oluşturmak ve amatör kulüpleri desteklemektir. Okullara yaptığımız ziyaretler kapsamında eksiklerin tespit edilip, giderilmesi konusunda hiç ara vermeden çalışıyoruz.

Numarataj Birimi’nin üstün çalışmalarıyla Sarıyer’de girilmedik sokak ve cadde, çalınmadık kapı bırakmadık. Hane tespiti ve kesinleşmiş adreslerde insanlarımızın sosyal durumlarına varana dek incelemelerde bulunduk. Bugün artık Sarıyer’de adres karışıklığı denen bir durum yoktur.

CAMİ VE CEM EVİ YAPARKEN VATANDAŞLARIN RIZASINI ALDIK

Tüm inançlara saygılıyız, herkes özgür düşünmeli ve farklı düşüncelere saygı göstermeli. Bunu hem cami hem de cem evinin yapım aşamasında gördük. Bir yere bir şey yaparken o bölgede yaşayan halkın rızasını almak gerekir  biz böyle yaptık, barış ve huzur içinde inşaatların yapımı tamamlanıyor. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde ki Caminin yapımında da, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Cem Evinin yapımında da orada yaşayan vatandaşlarımızdan rıza aldık.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 4 ayrı mahallede daha SAGEM açılacağını söyledi.Genç ayrıca, Kadın Çalışmaları, Yaz Spor Okulları, Bayan Voleybol Takımı, Kardeş Şehircilik, Gündüz Bakım Evi, Sağlık Hizmetleri, Hayvan Dostluğu gibi konulardan da bahsederek, “Bilişimde önder bir belediyeyiz 23 ayrı noktada ücretsiz internet kullanımı sağlıyoruz” dedi.

Hedefimiz “Engelsiz Sarıyer” diyen Başkan Genç, engelli çocuklara hizmet veren EÇADEM’in de vatandaşları memnun ettiğini söyledi.

AK PARTİ’LİLER RAPORU ELEŞTİRDİ

“Çağdaş proje üreterek, eşitlik içinde hizmet gerçekleştiriyoruz. Sevgi, dostluk, barış inşa eden bir aileyiz. Her şey Sarıyer için” sözleriyle 2014 Faaliyet Raporu sunumunu tamamlayan Şükrü Genç’ten sonra AK Parti grubu adın Salim Kain, CHP adına da Gökan Zeybek konuştu. Daha sonra Kişisel olarak görüş belirten her iki gruptan meclis üyelerinin konuşmaları tamamlandıktan sonra oylamaya geçildi ve 2014 Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. (Tuncay Dağlı-Kent Yaşam)


Editör: Haber Merkezi