Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında kullandığı "ulan" kelimesi, Türkiye'de, özellikle de sosyal medya da bir anda günün en çok tartışılan konularından biri haline geldi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, TRT Müzik Ödülleri'nde sanatçı Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıya atıfta bulunarak "Ödül töreninde Ahmet Kaya'ya saldırdılar. Kimler saldırdı. Gezi Parkı'nda bize saldıranlar kimse onlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım ulan hepiniz oradaydınız! Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" ifadelerini kullanmıştı.

TEK AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan'ın kullandığı "ulan" kelimesiyle ne demek istediğine ilişkin resmi yetkililerden tek açıklama, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın Başkanı (TİKA) Serdar Çam'dan geldi.

OĞLAN KELİMESİYLE EŞ ANLAMLI


Çam, "bilmeyenlere duyurulur" diyerek başladığı Twitter' dan paylaştığı mesajda, "ulan" kelimesinin Orta Asya'daki Türk lehçelerinde "oğlan" kelimesiyle eş anlamlı olduğunu söyledi. Çam, "ulan" kelimesinin, Orta Asya'da cümle içinde nasıl kullanıldığına ilişkin örnek de verdi. Çam'ın Twitter'dan verdiği örnek şöyle; "Bakar mısın delikanlı = bakar mısın ulan"

ERDOĞAN, Tika'YI ÖVMÜŞTÜ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısının büyük bölümünde Tika'nın tüm dünyada yaptığı hizmetlerden örnekler vermişti.

"TİKA görevlileri gittiler Türkmenistan'ın Merv şehrinde Sultan Alpaslan'ın türbesini buldular şimdi restore ediyoruz" diye söze başlayan Başbakan Erdoğan, Tika'nın Makedonya'da Türkçe eğitim veren ilkokulu Mustafa Kemal Atatürk ilkokulu olarak açtığını, Tacikistan'da okul açtığını, Sudan'da 5 bin metrekare alanda Sudan Türk mesleki eğitim merkezinin Tika eliyle faaliyete açıldığını, Makedonya'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün babasının doğduğu büyüdüğü köy olan Kocacık köyünde Ali Rıza Bey'in evinin restore edildiğini anlatmıştı.

Editör: Haber Merkezi