Doktorlar hastanede Umut' un  kalbini 1 saat boyunca çalıştırmaya çalıştı. Ancak küçük  çocuk kurtulamadı

İzmir, önceki gece bir maganda dehşetiyle sarsıldı. Kardeşiyle parkta oyun oynayan 6 yaşındakiUmut Ceylan, bir silahtan çıkan ve nereden geldiği belli olmayan kurşunla sırtından vuruldu. Umut hastanede hayata gözlerini yumdu. Küçük çocuğun  annesi  va babası sinir krizi geçirerek "Hayatımız elimizden alındı" dedi.

Küçük Umut'un iki gün önce okula kaydının yaptırıldığı ve bu dönem okula başlayacağı öğrenildiAcı olay Karabağlar'daki General Asım Gündüz Parkı'nda önceki gece saat 22.30 sıralarında yaşandı. Bir beyaz eşya firmasında çalışan Ufuk Ceylan (37) ve ev hanımı Gülhan Ceylan'ın (34) çocukları Umut ile ablası Doğa, akşam yemeğinden sonra parka gitmek istedi. Anneleri tarafından parka götürülen iki çocuk, oyuncaklarla oynamaya başladı.

DÜŞÜP YARALANDI SANDI

Parktaki kaydıraktan kaydıktan sonra tekrar çıkmaya çalışan 6 yaşındaki Umut, sırtının sağında bir acı hissetti. Arkadaşına dönerek, "Neden sırtıma vuruyorsun" diye soran çocuk bir an da "Anne sırtım acıyor" diye haykırdı ve yere yığıldı. Anne Gülhan Ceylan, sırtındaki kanı görünce kaydıraktan düşüp yaralandığını sandığı oğlunu eşiyle birlikte Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Doktorların kalbini çalıştırmak için 1 saat boyunca uğraştığı küçük çocuk, tüm müdahaleye rağmen daha fazla direnemeyerek hayatını kaybetti.

SIRTINDAN KALBİNE SAPLANMIŞ

Umut'un hayatını kaybetmesi Ceylan ailesini gözyaşlarına boğdu. Sabah saatlerinde otopsi yapılmak üzere ızmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan minik çocuğun cesedi, ailesine teslim edildi. Güçlükle ayakta duran baba Ufuk Ceylan, "Kurşun, sırtından kalbine gitmiş. Oğlum, maganda kurbanı oldu. Bu saatten sonra, oğlum gittikten sonra sanık bulunsa ne olacak? İki gün sonra unutulacak. Ama o acıyı biz nasıl kaldıracağız, biz nasıl unutacağız" diye feryat etti.

O kurşun atan eller kırılsın

Doktor müdahalesiyle ayakta duran annenin yavrum feryatları yürek dağladı. Anne Gülhan Ceylan, oğlunun cenaze arabasına konulan cesedinin ardından, "Masumların günahı yok, kurşun atan eller kılsın. Kendi canına kıysın inşallah. Benim oğlumu yaktı gittiler. ınşallah canları yansın. Ufuk, körpe yavrum gidiyor" diyerek ağladı.

1 kilometrelik alanda araştırma

Polis, tabanca mermisi menzilinde bulunan yaklaşık 1 kilometrelik alanı harita üzerinde belirledi. Metal arama dedektörlerini de kullanan polis, olay yerine uzak bir bölgede mermi çekirdeği buldu. Bu çekirdeğin, Umut Ceylan'ın otopsi sırasında vücudundan çıkan çekirdekle karşılaştırılacak.

Polis ev ev dolaşıyor

Olayın ardından Cinayet Bürosuna bağlı polis ekipleri, parkın etrafındaki evlerin kapılarını tek tek çaldı. Yetkililer "Olayla ilgili bir görgü tanığı bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Silah sesi duyulmadı

Umut'un ailesi ve parka olanlar herhangi bir silah sesi duymadıklarını söyledi. Ekipler yorgun kurşun ihtimali üzerinde duruyor. Olay yeri bölgesinde oturan ve bulundurma ya da taşıma ruhsatlı tabancası bulunan kişilerin de silahlarına el koydu.

Editör: Haber Merkezi