Sarıyer halkının yaklaşık 50 yıldan beri varlığını devam ettiren tapu sorununun soaerdirilmesi amacıyla siyasi partilerin yöneticilerini ziyaret eden dernek ve kooperatif başkanları, Sarıyer Belediyesi’nin gerekli girişimlerde bulunması amacıyla, belediye meclisinde yetki kararı alınmasını istediler.
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’i ziyaret edip, konuyla ilgili bilgi aktaran Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Dernek Başkanı Neriman Dülger ile Kocataş Mahalle Kooperatifi Başkanı
Cemalettin Baltacıoğlu ve Rumelihisarı Mahallesi Kooperatif Başkanı Hikmet Kaya, belediye meclis üyelerinden de, soruna sahip çıkmalarını beklediklerini belirttiler.





DERNEK BAŞKANI NERİMAN DÜLGER: BELEDİYE BAŞKANI ÇÖZÜM İÇİN YETKİLİ KILINSIN

Ziyaret sırasında Mehmet Deniz’in makamında bulunan Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Coşkun ile Meclis Üyesi Sevim Yalınkılıç’tan da kendilerine destek vermelerini isteyen mahalle temsilcileri, hazırladıkları önerge örneğini de verdiler. Arkadaşları adına konuşan Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Dernek Başkanı Neriman Dülger, “Sarıyer İlçesi Kazım Karabekir Paşa, Emirgan, Kocataş, PTT Evleri, Reşitpaşa, Derbent/Çamlıtepe, Pınar, Çayırbaşı, Rumelihisarüstü, Fatih Sultan Mehmet, Baltalimanı Mahalleleri sınırları içinde yer alan mevcut yerleşimlerin üzerinde bulunduğu arsalarda 2981 sayılı kanun dikkate alınarak, tasaarufu kayyumda bulunan taşınmazların, özel, şahıs ve tüzel kişiler adına kayıtlı taşınmazların ve kamu idareleri ve vakıflara ait taşınmazların, üzerinde bulunan yerleşimcilere devrini sağlamak üzere, Sarıyer Belediye Başkanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunmak ve ihtiyaç halinde yargısal süreçlere de taşımak üzere belediye başkanlığının, meclis tarafından yetkili kılınmasını istiyoruz. Bunun için de belediye meclisinden karar çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.
Mülkiyet sorunlarının çözümü için siyasi partilerin kapılarını aşındırıp, ilgi ve destek bekleyen mahalle temsilcileri, bu konuda AK Parti ile sıkıntı yaşadıklarını belirtip, AK Parti’li yöneticilerin, kendilerine görüşmek için randevu bile vermediklerini de ileri sürdüler.

CHP İLÇE BAŞKANI: SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN SAMİMİ DAVRANIYORUZ

CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise parti olarak soruna sahip çıktıklarını ve gereken ilgiyi gösterdiklerini belirterek, “Bu konuda biz elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız da ama AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı düzenlediği bir basın toplantısında, ‘Elimde olsa bütün gecekonduları yıkarım’ dedi. Bunların olaya bakış açısı bu. Oysaki bu sosyolojik bir olay. Çözüm bulunması gerekir. Biz bu konuda da samimiyiz. Halkın hayati önem taşıyan sorunu üzerinden politika yapmıyoruz” dedi.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi