Yeşilyurt Hava Harp Okulu Konferans Salonu’nda başlayan geceye katılanlara teşekkür ederek kısa bir konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, “Göklerden Gönüllere” sloganıyla yola çıkan Kartal Vakfı’nın, Türk Hava Kuvvetleri’ne mensup şehit olan, vazife malulü olarak hayatını kaybeden veya sakat kalan subay, astsubay ve sivil memurların kendileri, eş ve çocukları ile bakmakla yükümlü oldukları anne, baba ve kardeşlerinin sosyal, ekonomik gereksinimleri ve çocuklarının eğitimi konusunda dayanışma sağlamak amacıyla yardımlar yaptığını ifade etti.



Tümgeneral Fethi Alpay, Genç Kartallar Haftası nedeniyle kurumsal dayanışmanın ve samimiyetin somut bir göstergesi olarak faaliyetler sürdürdüklerini ve sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.
Türk Hava Kuvvetleri mensuplarının yaşadıklarını konu alan açılış videosu ile başlayan gece, tamamını Harbiyeli öğrencilerin oluşturduğu Şehitler Oratoryosu’nun, Çanakkale Savaşı’nı konu alan tiyatro gösterisiyle devam etti. Çanakkale türkülerinin ve şiirlerinin de okunduğu gece, Sunay Akın’ın harbiyelileri konu alan sunumu ile devam etti.

ŞEHİT TOPRAĞI İLE DONATILAN TÜRKİYE HARİTASI SATIŞA SUNULDU

Harbiyeli öğrencilerin sergi için projelendirerek hayata geçirdikleri Türkiye haritası üzerinde 81 ilin şehitliğinden getirilen toprakla bayrağın bütünleştirilmesi katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı. Tamamını harbiyeli öğrencilerin yaptığı el emeği, göz nuru plastik uçak, tablo, resim tabloları ve origami ürünleri gibi pek çok ürünün satışa sunulduğu sergide elde edilen tüm gelirler Kartal Vakfı’na aktarıldı.
Gecede sergilenen ve en dikkat çeken ürün olan 81 ilin şehitliğinden getirilen, şehit topraklarıyla ve Türk Bayrağı ile donatılan Türkiye haritası oldu.
Türk Bayrağı ve şehit toprağı ile donatılan Türkiye Haritası’nın, Çanakkale Müze’si ne bağışlanması yönünde öneride bulunan Araştırmacı, Gazeteci Yazar Sunay Akın, tüm duyarlı vatanseverleri Kartal Vakfı’na destek olmaya çağırdı.





SOLOTÜRK GÖSTERİSİ, 16 MAYIS’TA HAVA HARP OKULU’NDA

Hava Harp Okulu Komutanı, Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, Genç Kartallar Haftası nedeniyle 11-16 Mayıs tarihleri arasında düzenledikleri etkinliklerin tüm vatandaşlara açık olduğunu ifade ederek, 16 Mayıs Cumartesi Günü, sabah 10.30’da başlayarak, saat 19.00’a kadar devam edecek olan uçuş gösterileri, uçak ve silah sergileri ile 50 ülkenin tanıtım standının kurulacağı “Solotürk Gösterisi”ne tüm vatandaşları davet etti.




Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi