Toplantı Ak Parti ve CHP’li meclis gurup başkanlarının Zeytin Dalı Harekâtı'nda hayatını kaybeden askerlerimizin anılmasıyla başladı.

Zeytinburnu’nda yıkımına başlanan ve Asbest maddesi kontrolünün yapılmadığı anlaşılınca yıkımı durdurulan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun, yıkımına tekrar başlanacağı açıklandı.

Ocak ayında yıkımına başlanan ve mevzuata aykırı yıkım yapıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunan bazı vatandaşların şikayeti üzerine durdurulan Abdi İpekçi Spor Salonu hakkında kamuoyunda çıkan söylentilere CHP’li meclis üyeleri açıklama istedi.

Konuyla ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Semih Demirci, kullanılan hiç bir malzemenin asbest maddesinden olmadığına dair Çalışma Bakanlığı’nın yetki verdiği bir kurum tarafından inceleme yapıldığını ve Asbest maddesinin olmadığına dair rapor aldıklarını söyledi. Yıkıma bu günlerde tekrar başlanacağını da ifade eden Demirci, Asbest testini yıkıma başladıktan sonra yaptırdıklarını söyledi.

Yıkıma başlamadan önce yapılması gereken bu testin, yıkımdan sonra yapılmasını bir eksiklik olarak gördüğünü söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, İstanbul’da kentsel dönüşümün yapıldığını ve Zeytinburnu’n da dönüşümden en çok payını alan bir ilçe olduğunu söyleyerek, inşaatlarda kullanılan bazı maddelerin sağlığa etkisi olduğunu ve önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.  Hacıalioğlu, “Yıkım başladıktan sonra alınmış rapor eksik rapordur. En azından eksikliğini kabul ediyorsunuz” diyerek, Zeytinburnu Belediyesi’ni konuyla ilgili duyarlı olmaya davet etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi