31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimine geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde Başkan Hasan Mutlu, seçim sürecinin ardından gazetecilerle ilk kez bir araya geldi. Mutlu, nasıl bir belediye devraldıklarını anlamak için 15 günlük yoğun bir çalışma yaptıklarını ve ilçenin birçok açıdan fotoğrafını çektiklerini söyledi. Mutlu, “ATM memuru diye tanımladığımız ve işe başladıkları görev tanımlarının dışında hareket ettiklerini tespit ettiğimiz 23 kişinin belediyeyle ilişiği kesilmiştir.” dedi ve belediyenin güncel borcu ile yeni dönemde yapacakları icraatları sıraladı.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Özen, Mehmet Demirok, Lütfi Kadıoğulları ve birim müdürleri de hazır bulundu.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

MUTLU: BAYRAMPAŞA’YA ŞEFFAFLIK GELİYOR

Meclis toplantılarını canlı yayınlamaya başlıyoruz. Şeffaflık açısından en çok önem verdiğim konulardan biri. Bu anlamda burada bizimle birlikte olan basın mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

İlk imzamız görevi devraldığımız bayram tatili için oldu. Çalışanlarımızın maaşlarını bayram öncesi almaları için imza attık. Personelimiz bayram yaparken biz de burada dersimizi çalıştık. Bayrampaşa’nın fotoğrafını çektik.

“GERÇEK ÇALIŞANLAR İŞİNİN BAŞINDA”

İşten çıkardığımız kişi sayısı 23. 1526 kişi arasından 23 kişiyi işten çıkarttık. Bu kişiler o partili bu partili değil. İncelediğimiz zaman bu kişilerin görevlerini yapmadıkları, hatta görev yerinde bile bulunmayan ‘ATM Memuru’ dediğimiz kişiler. 7 kişilik bir komisyonla 15 günde herkesin tek tek sicillerini çıkarttık. Ama bu incelemeyi yaparken eş dost akraba ilişkisi çerçevesinde davranmadık. Örneğin çıkıp bir kanalda konuşan arkadaş vardı. 2019’dan sonra İBB’den atılmış, burada işe alınmış ve yönetici pozisyonunda iyi maaş alıyor. Kendisi Çatalca’da oturuyor, Bayrampaşa’da değil. Biz bu şekilde olan kişileri işten çıkarttık ve bunları tek tek detaylarıyla gösterebiliriz. Biz işini hakkıyla yapan gerçek çalışanları işten çıkartmadık, çıkartmayız.

“KİRAYA VERİLEN TESİSLERİMİZ VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNE AÇILACAK”

Kiraya verilen sosyal tesislerimiz, otoparklarımız var. Bu şekilde tesislerimizin hepsini vatandaşımızın hizmetine açacağız. Ya da Ahmet’ten alıp Mehmet’e vermeyeceğiz. Bunların hepsi vatandaşın hakkı. Düşük bütçeli mekanlar olacak. Şu anda uygulanan fiyatların yüzde 50’si olacak.

“KREŞLERİMİZİ YENİ DÖNEME YETİŞTİRİYORUZ”

Otogara giderken bir kütüphanemiz vardı. Onu kütüphaneye orada gerek olmadığını düşünerek kreşe çevirdik. Yeni döneme en az üç tane kreşi yetiştireceğiz ve 11 tane kreşimizi hazır hale getireceğiz. Sosyal belediyecilik ve kamucu bir anlayışla devam edeceğiz.

Çebi, Bi'Mola Yaşam Merkezi'ni açtı Çebi, Bi'Mola Yaşam Merkezi'ni açtı

“YENİ DEVLET HASTANEMİZ GELİYOR”

Yeni devlet hastanesi projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu, Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde projenin 550 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi olarak güncellendiğini ve ilk kazmanın çok yakında vurulacağı müjdesini verdi.

DEV MEYDAN PROJESİ

İstanbul’un 39 ilçesi arasında meydanı olmayan tek ilçenin Bayrampaşa olduğunu vurgulayan Başkan Mutlu, “Projemizi ve hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. 550 yataklı yeni devlet hastanesiyle birlikte ilçemize yaklaşık 30 bin metrekarelik güzel bir meydan kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

TOPLAM BORCU AÇIKLADI

Borcumuz biraz fazla. 38 adet davamız var. Kamulaştırma yapılmamış, vatandaşın mülküne el konulmuş. Bu davaları kaybettik. Bunlardan gelen 100 milyon TL’den fazla borç yükü var. Bunların hepsini toparlarsak 1 milyar 618 milyon 858 bin 966 lira toplam borcumuz var. Bu borçları yapılandırarak ve israfı keserek bitireceğiz.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ

Güneş enerjisinden yararlanarak elektrik elde etmede önemli bir atılım yapıyoruz. Sokak süpürecek araçlarımız geliyor. Temizlik konusunda elektrikli araçlarımızla düşük maliyetli ve verimli iş yapacağız.

“TRAMVAY HATTI PROJEMİZLE HAYATI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Mutlu’nun bir müjdesi de trafik ve ulaşım üzerine oldu. Mutlu, “Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattı projemizi çok yakında hayata geçireceğiz. İlçemizde ulaşımı kolaylaştıracak adımlar atarak hayatı kolaylaştıracağız” açıklamasında bulundu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar