Ülkemizde azımsanamayack bir oranda olan engellilerin yaşamlarında karşılaştıkları sorunların en aza indirgenmesi, engelsiz olanların engelli olanları daha iyi anlayarak, onlara destek vermesi ve engelli olsalar da  engelsizmiş gibi bir yaşam sürmeleri için çaba harcanan engelliler için birçok yerde olduğu gibi İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de özel bir program düzenlendi.


3 Aralık Engelliler Günü’nün haftasonuna denk gelmesi nedeniyle 6 Aralık Salı günü gerçekleştirilen programda engelli öğrencilerin içinde bulunduğu yaşam koşulları ile hayatlarını sürdürürken karşılaştıkları engeller anlatılmaya çalışıldı.



Organizasyonunu İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Biyoloji öğretmeni Neşet Dağlı’nın yaptığı programda, öğrencilere İskenderun Belediyesi tarafından öğle yemeği ikram edildi. Bu arada ellerini kullanamadıkları için yemeğini yemede güçlük çeken öğrencilere öğretmenleri yardımcı oldu. Tedavi sorunu yaşayan görme engelli bir öğrenciye de İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tedavi ettirme konusunda yardım sözü verdi. Okulda ve dawn cafede gerçekleştirilen etkinlikte engelli olmayanların empati yoluyla engellilerin yaşamlarında nelerle karşılaştıkları anlatılmaya çalışıldı. Asıl engelin insanların zihninde olmaması gerektiği vurgulandı.
(Kent Yaşam)








 
 
Editör: Haber Merkezi