7 Haziran öncesi MHP’nin resmi (!) görüşü böyle idi, HDP Tayyip Bey’i başkan yapacak.
Gazetemize gelen MHPli ve Ülkücü misafirler ile (7 Haziran öncesi -sonrası) yaptığımız sohbetlerde hep aynı nakaratı söylüyordu bu grup.
Tayyip Bey HDP’nin desteği ile güçleniyor, HDP özerklik pazarlığı ile Tayyip Bey’e başkanlık için söz vermiş. HDP AKP’nin elini güçlendiriyor.
7 Haziran öncesi gazete yönetimi olarak davetli olduğumuz kahvaltıda ev sahibi MHP İlçe başkanına sormuştum,’ AKP koalisyon ortaklığı teklif etse ve meclis aritmetiği buna imkan verse AKP ile koalisyon yaparmısınız’ diye, verdiği yanıt sert ve kesin olmuştu ‘asla bizim parti olarak AKP ve Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmemiz asla mümkün değildir’ demişti.
Sonracığıma seçim konuşmalarında itham ettikleri Demirtaş çıktı konuştu, bir cümle; Seni başkan yaptırmayacağız.
Eee! Ne oldu?
Başkan yaptırmayacağız diyenler içeride.
MHP  ise siyasi otoritenin desteklediği bağımsız (!) yargının kararı ile olağan üstü genel kurul yapmaktan dolayısı ile Bahçeli Genel Başkanlığını kaybetmek üzere iken kaybetmeden yollarına devam.
Yollar deyince ne yol ama? Birlikte yürünen yağan yağmurda- çamurda başkanlık yolunda.
Başkanlık gündemde yok iken gündemden şimdilikte olsa düşmüş iken bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
Böylece,  Bahçeli’nin seçim sonrası yaptığı ‘ hemen erken seçim olsun, biz HDP ile koalisyon yapmayız desteğini istemeyiz’ söylemleri ile muhalefet birliğinin (yüzde 60) kapılarını kapatması AKP’nin iktidardan düşmesine engel olmak içinmiş diye düşünür oldum.
En komiği ise Kılıcdaroğlu’nun Bahçeli’ye önerdiği Başbakan ol önerisine Bahçeli ve ekibinin verdiği yanıt; Bu bir siyasi rüşvettir, bu teklif ahlaksız bir tekliftir!
Eyy MHP’liler, HDP AKP’nin elini güçlendiriyor diyenler , ne oldu?
Gak - guk, kem – küm mü?
Bundan sonra ne diyeceğinizi galiba duyuyor gibiyim, vatan – millet – Sakarya – Dumlupınar hatta Plevne için yapmışızdır gerisi teferruattır.
Başarılarınızın devamını dilerim...
Uygur Erol