Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, İstanbul’un en genç ilçe yönetimi olma özelliğini taşıyan CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın yeni bir anlayışı da ortaya koyduğunu ifade ederek, geçtiğimiz kongrede başkan olan hiç bir ana kademenin aynı kalmadığını söyledi. Daha önce yapılan Kadın Kolu ve Gençlik Kolu Kongrelerinde mevcut adayların, yeniden aday olmadığını ve yönetimlerin de yüzde seksen oranın da değiştirildiğini söyledi.

Katılımcı demokrasinin önderliğini yapmak ve görevi bırakma kültürünü geliştirmek amacıyla ikinci dönem adaylık talebinde bulunmadıklarını söyleyen Mehmet Ali Özkan, yeni kabul edilen parti tüzüklerinde yüzde 10’dan, yüzde 20’ye çıkan gençlik kotasını uygulayan ilk ilçe olmanın da mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bahçelievler'de yaşanan tüm sıkıntılara karşılık 24 Mart’ta yapılacak kongrenin, tüm yazılıp çizilenlere karşılık, dostluk ve kardeşlik için de geçeceğine inandığını söyleyen Özkan, bunun için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını n sözünü vererek, aday olan Özgür Çelik ve Gökmen Güneş’e başarılar diledi.

“Nefretle sevginin yarışında, sevginin yanında olan insanlar hoş geldiniz” diyerek adaylık açıklamasına katılan partililerini selamlayan CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı Özgür Çelik, öncesinde yapılması planlanan kongreye aday olan mevcut başkan Mehmet Ali Özkan ve Mehmet Ali Acar’a, tıkanan siyasetin önünü açmak için adaylıktan feragat ettikleri için teşekkür etti. Öncelikli hedeflerinin Bahçelievler’i almak olduğunu söyleyen Çelik, ilçe başkanlığına aday olan ve tanıtım toplantısına katılan Gökmen Güneş’e de ayrıca teşekkür etti. “Sonuç ne olursa olsun Gökmen Güneş ve arkadaşlarıyla da 2019’a giden yolda omuz omuza hareket edeceğiz” diyerek konuşmasına devam etti.

1981 Sivas doğumlu ve İstanbul Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyerek öz geçmişinden bahseden Özgür Çelik, “Özgeçmişimin en gurur duyacağım görevi için huzurunuzdayım. Bahçelievler’de birlik, dayanışma ve kardeşliği sağlamak; partimizi Bahçelievler’de iktidara taşımak için sizlerden yetki istiyorum” dedi.

Yasama, yürütme ve yargı organlarının zaptedildiğini, medyanın bağımsız olmadığını, gelir dağılımındaki adeletsizliği ve ülkenin her gün biraz daha kötüye gittiğini sözlerine ekleyen Özgür Çelik, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak için adayım” diyerek konuşmasına devam etti.

“İlçe kongreleri bittiği andan itibaren başlayacak olan yeni dönemde ayrıştırıcılığın değil, birleştiriciliğin esas alındığı bir yönetim anlayışıyla heyecanla, şevkle ve Bahçelievler’e duyduğumuz aşkla çalışacağız” diyen CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı Özgür Çelik, kendisini yanlız bırakmayan tüm partililerine teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Elizan Altınufağı / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi