İşçiler, ödenmeyen maaşlarının ödenmesi, düşürülen ücretlerinin yükseltilmesi, işten atılan sendika temsilcisinin geri alınması için bir toplantı düzenledi. Toplantıya Belediye-İş Şube Başkanı Erol Özdemir, CHP İl Emek Bürosu Üyesi Asalettin Arslanoğlu gibi çok sayıda STK, siyasi parti ve sendika üyeleri katıldı.

Görüşmelerin belediye ile sürdüğünü söyleyen sendika yetkilileri, toplantının sonlarına doğru “eylem kararı almayacağız, süreç bozulsun istemiyoruz” dediği sırada Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu salona girdi.

‘TEPKİNİZİ AKP’YE GÖSTERİN’

Belediye Başkanı Kerimoğlu, “Her şeyden önce mesai içinde bir toplantı yapacaksanız bunun iznini bizden alacaksınız. Mesai dışında belediyeye ait bir alan kullanacaksanız bunun da iznini yetkili müdürlerden alacaksınız” diyerek sözlerine başladı. İşçilerin CHP’ye karşı olduğunu ileri süren Kerimoğlu, “Bakırköy Belediyesi’nde bir sorununuz varsa bunu bir provokatif eylemlilik haline getirmek yakışmaz. CHP’ye karşı tutumunuzu, davranış biçiminizi, örgütlü yapınızı daha önce sendikaya da söyledim. Keşke bunu yürekli olup tüm AKP’li ve sağcı belediyelere karşı da gösterebilseniz” diye konuştu.

‘BU SON OLSUN’

Konuşmasına ithamlarla devam eden Kerimoğlu, “CHP’li belediyelerin inisiyatifini, sizlere karşı sıcakkanlılığını, dostane tutumunu başka bir anlayışa dönüştürmek hiç kimseye yakışmaz. Neyse sorununuz gelir konuşursunuz. Bir iki arkadaşınızın provokatif tutumuyla belediyenin iş huzurunu, çalışma ahengini bozmak hiç kimseye yakışmaz. Toplantınıza devam edin. Ama bir kez daha izinsiz, bilgisiz, kurum amirlerinin bilgi ve izni dışında toplantı yapmayın. Bu son olsun” dedi.

Kerimoğlu, kendisine “Başkanım bir şey söyleyebilir miyim” diyen işçiyi de, “Hayır söylemeyin” diyerek tersledi.

İşçilerin tepki gösterdiği Kerimoğlu, “kahrolsun işçi düşmanları” sloganları arasında, zabıta ve korumaları eşliğinde salondan ayrıldı.

SENDİKA YETKİLİLERİ: “TEHDİT VE SABOTE ETTİ, KINIYORUZ!”

Belediye-İş Şube Başkanı Erol Özdemir, Kent Yaşam’a yaptığı açıklamada, “Burada mesai saatleri dışında bir toplantı yaptık. Burası bizim işyerimiz, evimiz. Mesai saatleri dışında yapılan toplantı için izin almamız gerekmiyor” dedi.

Kerimoğlu’nun kendilerini tehdit ettiğini öne süren Özdemir, “Belediye Başkanı çözüme dair bir iki kelime söyler diye beklenti içindeydik. Kendisine hoş geldiniz dedik, yanıldık. Geldi işçileri tehdit etti, gitti. Bu davranışını kınıyoruz” diye konuştu.

Kerimoğlu’nun toplantıyı sabote ettiğini söyleyen Özdemir, “CHP’li, kamuoyuna sol söylemlerle kendini ifade eden bir belediye başkanının en tabii haklarını isteyen, maaşlarının düşürülmesini, temsilcisinin işten atılmasını kabul etmeyen insanların toplantısını gelip sabote etmesi son derece saygısızcadır. Ben bunu kınıyorum. Karşılığında biz sendika olarak üzerimize düşeni yapacağız. Sokaklar bizim” dedi.

Toplantının ardından sendika yetkilileri, 31 Ekim Cuma günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi