Bakırköy Belediyesi’nde taşeron firma personeli olarak çalışan işçiler haklarını almak için başlattıkları mücadeleden zaferle çıktı. Dün akşam işçilerin toplantısını basıp gözdağı veren Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP Genel Merkezi’nin de baskısıyla geri adım attı ve işçilerin taleplerini kabul etti.

Kent Yaşam gazetesinin başından beri takip ettiği işçi eylemi ve Başkan Kerimoğlu’nun tepkisiyle ilgili haberlerin ardından harekete geçen Bakırköy Belediyesi yetkilileri, bu sabah Belediye-İş temsilcileriyle biraraya geldi ve yapılan görüşmede anlaşmaya varıldı.

Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde Belediye-İş Sendikası’na bağlı çalışan taşeron işçiler, uzun süredir ödenmeyen maaşlarının ödenmesi, düşürülen ücretlerinin yükseltilmesi ve sendika baş temsilcisinin işe geri alınmasını istiyordu.

İşçiler Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun toplantıyı basması üzerine bugün bir basın açıklaması yapma kararı almıştı.

TÜM TALEPLERİ KABUL EDİLDİ

Ermenek’te hayatını kaybeden taşeron madenciler için bugün Bakırköy’de düzenlenen eylemde konuşan Belediye-İş Şube Başkanı Erol Özdemir, “Bakırköy Belediye’mizde çalışan yaklaşık 200 arkadaşımızın burada sorunları vardı. Belediye yöneticilerimizle görüşüyorduk, çözememiştik. Dün akşam bir olumsuzluk yaşandı. Bize ‘sayın başkanı yanlış bilgilendirdiler’ denildi. Sabah da bir görüşme yaptık. Görüşme neticesinde arkadaşlarımızın sorununu tatlıya bağladık. Belediyemiz ile burada olan anlaşmazlığı, anlaşma ile neticelendirdik. Ben bu konuda katkı sunan belediye yöneticilerine ve meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

MAAŞLAR ÖDENECEK,  ZAM YOLDA

Haberimizin Türkiye genelinde büyük yankı uyandırmasının ardından harekete geçen belediye yetkililerinin, bu sabah sendika temsilcileriyle görüşme talep ettiği öğrenildi. Yapılan toplantıda işçilerin tüm isteklerinin kabul edildiği bildirildi.

Buna göre, işten atılan sendika baş temsilci Atilla Şen işe geri alınacak. İşçilerin alamadığı eylül ayı maaşları 15 Kasım’da işçilere ödenecek. İşçilere 1-9 Ekim arasında 8 günlük boş bekleme süresinin ücreti verilecek. 2 buçuk ay süresince teklif edilen; fakat personelin kabul etmediği ücretin farkı 2 buçuk ay sonra geri ödenecek. 2 buçuk ay sonra Mart ayında alınan eski maaş verilecek. İşçiler Ocak ayından itibaren zam da alabilecek.

KENT YAŞAM’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Taleplerini Bakırköy Belediyesi’ne kabul ettiren işçiler, yaşanan olayları başından beri takip edip, kamuoyunu bilgilendiren Kent Yaşam gazetesine de tarafsız ve dürüst habercilik yaptığı için teşekkür ettiler.

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ise basına dün yaşanan olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Kerimoğlu’nun basın açıklaması yapması hâlinde sayfalarımızda yer vermek istediğimizi ifade etmek isteriz.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi