Bakırköy Yaşamevi’nin yapımına destek olan hayırseverlerin de katıldığı kahvaltılı açılışta konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Aramızda bulunan Süleyman Çetinsaya, Selahattin Özgül, Nakipoğlu Ailesi ve İlyas Özkök başta olmak üzere bütün hayırseverlerimize, dernek ve vakıf yöneticilerimize ve belediyemizde emeği geçenlere çok teşekkür ederim" dedi.



'Yaşamevimiz Yeşilköy'ün merkezinde'

Bakırköy Yaşam Evi''ni diğer huzuerevlerinden ayıran en temel özelliğin, şehrin dışında kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde değil, Yeşilköy’ün merkezinde olması olduğunu vurgulayan Erzen, bu yolla yaşlıların ziyaretçilerinin de rahatlıkla ziyaret edebileceklerini, hem de yaşlıların günlük yaşamlarına rahatlıkla devam ederek yine aynı berberine gidip traş olabileceğini, kahvehaneye gidip arkadaşlarıyla hasret giderebileceklerini söyledi. Erzen, "Yaşamevinin bir diğer özelliği de 2 adet misafir odasının bulunmasıdır. Yaşlılarımız ziyaretçileriyle beraber gece bu odalarda kalabilecekler. Yaşamevinde ayrıca her katta bir hemşire de bulunacak. Merkezde 24 saat doktor da bulunacak" bilgilerini aktardı.
Bakırköy Yaşamevi’nde 61 adet 25’şer metrekare normal oda, 33 adet 30’ar metrekare normal oda, 3 adet 55’er metrekare suit oda, 3 adet 46’şar metrekare suit oda, 2 adet 37’şer metrekare suit oda, 3 adet 25’şer metrekare misafir odası olmak üzere toplam 108 oda bulunuyor. Yaşamevinde ayrıca kapalı yüzme havuzu, spor salonu, psikolog, doktor ve hemşire odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restaurant, 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.



Nikah Sarayı da hizmete açıldı

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, daha sonra Nikah Sarayı'nın da açılışını yaptı. CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Bülent Kerimoğlu'nu da açılışlara davet ettiğini, programlarından dolayı geç gelebileceğini düşünerek 12:00'da başlayacak açılış programını Kerimoğlu gelmeyince yarım saat geç başlayan Erzen, "Burada nikah kıymak bana nasip olmadan görevi bırakacağım. Ama Bakırköy’e her zaman büyük eksikliğini hissettirdiğimiz nikah sarayını kazandırdığımız için çok mutluyum. Bakırköy’de iddia ederek söylüyorum gerçekleştirdiğimiz sosyal projelerin tamamını büyükşehir belediyeleri de dahil hiçbir belediye yapamadı. Ama biz 10 yıl boyunca Bakırköylü yurttaşlarımın desteğiyle Türkiye’de pek çok ilk projeyi hayata geçirdik ve bugün de başarıyla bu projelerimiz devam ediyor. Sosyal projelerin yanında fiziki ihtiyaçları da gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum" diye konuştu.
Gerek yaşamevinin, gerekse nikah sarayının yönetmeliklerini yeni gelecek yönetimin yapacağını, kendilerinin bir işlem yapmasının etik olmayacağını vurgulayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, şu an itibariyle her iki sosyal tesisin faaliyete geçmediğini belirtti.
Öte yandan, açılış programlarına katılan vatandaşlar, "Belediye Başkanımız bu işleri tek başına yapmadı. Zaten kendisi de tek başına yapmadığını söylüyor. Peki neden kimse saygı duyup gelmiyor? Ya da bundan sonra bu hizmetler nasıl devam edecek diye bilgi vermiyor" şeklinde tepki gösterdiler.

Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi