Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Mehtap Zeytin imzası ile belediyenin ihtiyaçları için kullanılmak üzere kredi talebi için meclisten yetki istenmesine karşı çıkan Ak Parti Gurubu, “Borçlanma yoluyla alınacak paranın ne için kullanılacağı belli değil” diyerek, belediyenin borçlanmasına ‘Hayır’ dedi.

Borçlanma yetkisini Belediye Hizmet Binası’nın yapımı için yatırım amaçlı istediklerini belirten Bakırköy Belediye Meclis Başkan Vekili Mahir Çelik’e cevap veren Ak Partili Meclis Üyesi Avukat Fatma Elmasgül Torun, “Borçlanmayla ilgili gelen talep yazısında sadece yatırım değil, cari, piyasa ve resmi kurumlara olan borçların ödenmesi için de olduğu yazıyor. Yani alınan bu paranın nereye kullanılacağı açık değil” diyerek kabul etmediklerini belirtti.

Kasım 2016’da yapılan temel atma töreninde, 9 ila 12 ay arasında biteceği söylenen Bakırköy Belediyesi hizmet binasının hala temel aşamasında olduğunu söyleyen Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, “Temel atma töreninden yaklaşık bir ay sonra yapılan ihalenin şartnamesine göre yeni hizmet binası 12 Eylül 2017’de bitmek üzere belirlenmiş. Neredeyse üzerinden 7 ay geçmiş, biz hala borçlanarak inşaatı tamamlama derdindeyiz” diyerek tepki gösterdi. Bakırköy Belediyesi’nin 465 milyon 832 bin bütçesi olduğu halde, bu yetkinin yine borcu borçla kapatmak anlamına geldiğini belirtti.

Bakırköy Belediyesi’nin yaklaşık 50 milyonluk borçlanma yetkisiyle ilgili CHP Gurbundan da itiraz edenlerin olduğu söylenirken, Ak Parti gurubunun red oyuna karşılık, borçlanma yetkisi oy çokluğu ile kabul edildi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi