İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından projelendirilen Dolmabahçe’den Kilyos’a kadar tüneller zincirinin yapımı için düğmeye basıldı. Proje geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi’nde yapılan görüşme sonucu AK Parti oylarıyla kabul edildi, CHP grubu ise “uygun değil” diyerek red oyu verdi.

 AK PARTİ’Lİ NURETTİN ÇELİK PROJE KONUSUNDA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

 Kabataş’ta yapımına başlanılan Martı projesine entegre olarak Beşiktaş, Baltalimanı, Ayazağa, Hacıosman, Çayırbaşı ve Kilyos arasında yaşama geçirilecek tünellerle ilgili Sarıyer Belediye Meclisi’nde de AK Parti grubu ile CHP grubu arasında tartışma yaşandı. Mecliste yaptığı gündem dışı konuşmasında bilgi vermek amacıyla projenin haritasını da gösteren AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, bu sayede trafik yoğunluğunun azalacağını ve semtler arasında daha kısa sürede gidip gelinebileceğini söyledi.

 CHP’Lİ GÜNEL: ÇOK GECİKMİŞ PROJELER

AK Parti’li Nurettin Çelik’in “Sarıyer’e ve İstanbul’a hayırlı olsun” diyerek tamamladığı tanıtım konuşmasına CHP İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Günel kürsüye çıkmadan eleştiri getirdi ve, “Bu projeler çok gecikmiş projeler.  Bu projeler  2003-2004 döneminde AK Parti iktidarı tarafından ihale edildi. Siz gidin onları bir araştırın. 12-13 yıllık gecikmiş projeler. Üçüncü boğaz köprüsünden bahsediyorsunuz. Köprü bitti, yollar açıldı, tünel yok.. Tünel ne zaman yapılacak? Daha ihalesi bile yapılmadı” dedi.

CHP’Lİ ZEYBEK: TÜNELLER YALNIZCA ÜÇÜNCÜ KÖPRÜDEN ARAÇ GEÇİSİNİ ARTIRACAK

Nurettin Çelik’in tünelle birlikte Çayırbaşı’nda inşaatı devam eden devlet hastanesi ve Çayırbaşı-Ayazağa arasında yapılacak tünel ile ilgili de bilgi vermesinden sonra kürsüye çıkan CHP İBB ve Sarıyer Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Gökan Zeybek, tünel projelerinin uygun olmadığını ileri sürdü. Dolmabahçe-Kilyos arasında yapılacak tüneller zincirinin yalnızca Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek araç sayısını artırmayı amaçladığını ileri süren Zeybek, “Kilyos’a kadar yapılması planlanan 6 kilometrelik tünelden Maden ve Kasapçayırı gibi yerlerde yaşayan vatandaşlarımız yararlanamayacak. Oysaki biz Çırçır-Zekeriyaköy arasında iki kilometrelik bir tünel projesi önermiştik, kabul görmedi. İBB’nin bu tünel projesine o zaman red oyu verdik, şimdi gelse yine red veririz” dedi.

 AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BAYRAKTAR: BU PROJELER OLMAZSA İSTANBUL YAŞANMAZ HALE GELİR

AK Parti’liler tarafından İstanbul’un araç trafiğini rahatlatacağı belirtilirken, CHP’lilerin ise yalnızca üçüncü köprüye araç akışını artıracağı ileri sürülen tünel projesiyle ilgili AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da gazeteci Tuncay Dağlı’ya özel açıklamada bulundu. Bayraktar, meclisteki grup odasında tünellerin haritası üzerinde bilgilendirme yaparak, “CHP bu projeye de hayır dedi. Onlar zaten her şeye hayır diyor. Üçüncü köprüye de, havalimanına da hayır dediler. Ancak bu projeler hayata geçirilmezse İstanbul yaşanmaz olur” diye konuştu.

 (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi